Uspješno zadokumentovano krivično djelo u kojem su dva lica teže povrijeđena, a izvršilac lišen slobode

Od strane službenika Policijske stanice Kakanj su poduzimane intenzivne operativne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnog djela izvršenog dana 21.04.2014. godine, u 23,30 sati, u mjestu Ratanj, općina Kakanj, na način da je jedno nepoznato lice nasilno ušlu u kuću vlasništvo lica C.N., te tom prilikom, navedenom licu kao i licu K.M. nanijelo tjelesne povrede, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Nakon uviđaja izvršenog od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj, vršene su operativno-taktičke aktivnosti i provjere na terenu, a u okviru poduzetih mjera i radnji na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku počinioca, policijski službenici su došli do podataka da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice D.A., rođeno 1992. godine iz Vareša. Lice je danas, 22.04.2014. godine, u jutarnjim satima, locirano, lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Kod lica C.N. i K.M. su u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane teže tjelesne povrede.

Izvršenim uviđajnim radnjama utvrđeno je da prilikom izvršenja ovog krivičnog djela od oštećenih lica nije otuđen novac, niti su pronađeni tragovi koji bi ukazivali na otuđenje drugih predmeta.

Tokom zavedene kriminalističke obrade, došlo se do određenih informacija o okolnostima pod kojim su oštećenim licima nanesene povrede, a prilikom pregleda terena pronađen je dio odjeće koju je izvršilac nosio u vrijeme izvršenja krivičnog djela i koju je nakon toga odbacio, dok je jedan dio odjeće pronađen u kući koju koristi navedeno lice. Pronađeni odjevni predmeti su oduzeti od strane policijskih službenika. Nakon dokumentovanja mjesta pronalaska i pronađenih tragova, sporna odjeća je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane službenika Policijske stanice Kakanj biti predato na nadležnost i dalje postupanje lice D.A., rođeno 1992. godine iz Vareša, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška tjelesna ozljeda “ iz člana 172. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo „ Nasilničko ponašanje“ iz člana 362. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close