Trgošped počeo izgradnju poslovnih objekata u Poduzetničkoj zoni “Vrtlište”

Kakanjsko preduzeće “Trgošped” počelo je sa izgradnjom svojih poslovnih objekata na lokacijama Poduzetničke zone “Vrtlište” u Kaknju.

Ovom preduzeću, kao i drugim zainteresiranim privrednim subjektima, Općina Kakanj je dodijela lokacije u Poduzetničkoj zoni “Vrtlište” po simboličnoj cijeni od 1 KM u cilju poticaja izgradnji novih poslovnih objekata što u konačnici donosi nova zapošljavanja.

U vremenu opće krize Kakanj je jedna od rijetkih sredina u BiH u kojoj se razvija poduzetnička inicijativa, grade nove fabrike i novi proizvodni pogoni. Podsjetimo, firma “Delibašić Poliuretani” u Čatićima gradi fabriku madraca, u Ričici se gradi fabrika peleta, u Kaknju se priprema i izgradnja fabrike za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla po evropskim ekološkim standardima, Općina Kakanj realizira stimulativne mjere poticaja pokretanju i razvoju malog i srednjeg poduzetništva kroz projekte “Pokreni svoj posao u Kaknju” i “Proširi svoj posao u Kaknju”, u saradnji sa Njemačkom nevladinom organizacijom “Help” u Kaknju se realiziraju projekti poticaja samozapošljavanju kroz dodjelu poljoprivredne mehanizacije, plastenika, te drugih vrsta opreme i alata za pokretanje malog biznisa…

Osim radova na lokaciji Poduzetničke zone, u Kaknju će biti novih 106.000 KM ulaganja u infrastrukturu.

Naime, u uredu općinskog načelnika Nermina Mandre, u ponedjeljak 11. augusta 2014. godine, potpisana su nova dva ugovora o izvođenju radova na izgradnji i jačanju infrastrukture na području općine Kakanj ukupne vrijednosti 106.969,18 KM.

U ime Općine Kakanj ugovore je  u svojstvu naručioca radova potpisao općinski načelnik Nermin Mandra, dok je u ime izvođača radova, kakanjske firme “Trgošped” koja je za izvođenje ovih radova izabrana kroz tendersku proceduru, ugovore potpisao direktor Iso Zaimović.

Radi se o ugovoru o izvođenju radova na proširenju puta sa izgradnjom potpornih zidova u Kujavču, MZ Termoelektrana, ukupne vrijednosti 29.384,91 KM (sa uračunatim PDV-om i popustom od 6 %), te ugovoru o izvođenju radova na rekonstrukciji puta i kanala u naselju Termoelektrana ukupne vrijednosti 77.584,27 KM (sa uračunatim PDV-om i popustom 10%)

Rok za izvođenje radova je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Radovi će se finansirati kroz Program prijateljskog okruženja između Općine Kakanj i JP “Elektroprivreda BiH”.

ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close