TKD “Bosna” Visoko: Za rođendan kluba osvojili titulu ŠAMPIONA F BIH

U organizaciji Fedelalnog Taekwondo saveza BiH u subotu,18.05.2013.godine u Kaknju održano je  1.Taekwondo prvenstvo Federacije BiH.
Učešće na ovom prvenstvu uzelo je 19 klubova iz Federacije BiH sa 261 takmičarom što je bila izuzetno jaka konkurencija za sve takmičare.
Taekwondo klub „Bosna“ Visoko i Taekwondo akademija „Zejd“ nastupali su na ovom prvenstvu kao jedan tim pod nazivom „Akademija-Bosna“  sa 62 takmičara u svim dobnim kategorijama (mlađi kadeti,kadeti,juniori i seniori)  Tim „Akademija-Bosna“ ostvario je izvrsne rezultate i osvojio je ukupno 49 medalja od kojih je 15 zlatnih,16 srebrenih, 18 bronzanih i 4 pehara za
osvojene ekipne plasmane:
1. mjesto u konkurenciji mlađi kadeti/kadetkinje
1. mjesto u konkurenciji stariji kadeti/kadetkinje
1. mjesto u konkurenciji juniori/juniorke
1. mjesto u ukupnom poretku prvenstva, čime je tim „ Akademija-Bosna“ postao prvak Federacije BiH za 2013.godinu.
Treba istaći još da je Demo-tim Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko na ovom prvenstvu nastupao kao specijalni gost kojom prilikom je izveden šou program koji je predvodio glavni trener kluba , majstor Edin Kajević sa asistentima Alminom Kajevićem i Belminom Osmanbegovićem, na veliko zadovoljstvo svih prisutnih u prepunoj sportskoj dvorani u Kaknju.

Ovom prilikom, također želimo naglasiti da Taekwondo klub „Bosna“ Visoko istog datuma kada je održano Federalno prvenstvo BiH (18.Maja) slavi svoj četvrti rođendan od postojanja kluba, tim povodom svim našim takmičarima čestitamo na osvojenim rezultatima a ujedno i svim našim članovima u Visokom,Brezi, Moštru,Gračanici i Muhašinovićima čestitamo četvrti rođendan kluba. Zaslužena titula Federalnog prvaka BiH osvojena je baš na rođendan ovog kluba,što nam je posebno drago.

Upravni odbor kluba i predsjednik Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko

Na kraju obavjest za sve članove ovog kluba da treninzi na svim punktovima u Visokom, Brezi,Moštru,Gračanici i Muhašinovićima nastavit će se održavati po utvrđenim terminima sa pripremama za polaganje većih pojaseva kao i pripremama za nastup na Međunarodnom Taekwondo prvenstvu u Karlovacu i Memorijalnom turniru „Tarik Ljubuškić“ u Bogojnu.

Sportski pozdrav!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close