TKD „Bosna“ Visoko najuspješniji na “Fojnica Open” 2013. – 27 medalja i 5 pehara

U sportskoj dvorani u Fojnici, u subotu (06.01.2013.), održan je 16. međunarodni Taekwondo turnir Fojnica Open 2013. Učešće je uzelo 220 takmičara iz 23 kluba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Takmičenje je održano u borbama na tri borilišta u konkurenciji: mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori. Pokrovitelj turnira bio je Federalni Taekwondo savez BiH i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK.

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko na ovom Takmičenju nastupio je sa svoja 34 takmičara, predvođena glavnim trenerom Edinom Kajevićem Kajom i asistentima Asmirom Ohranom i Alminom Kajevićem. Izvanredan rezultat ostvaren je u svim starosnim kategorijama, dok su borci ovog kluba pokazali veliki stepen tehničke i kondicione pripremljenosti za ovo takmičenje. U ukupnom zbiru bodova Taekwondo klub „Bosna“ Visoko osvojio je 123 boda, kao prvoplasirani, dok je drugo plasirani Taekwondo klub „Magone- Koriyo“ Livno – Tomislavgrad imao 88 bodova.
Takmičari Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko osvojili su ukupno 27 medalja: 9 zlatnih, 10 srebrenih i 8 bronzanih, osim toga osvojeno je 5 pehara za ukupne ekipne plasmane kluba.
Za najboljeg borca u seniorskoj konkurenciji proglašen je Almin Kajević iz Taekwondo kluba Bosna“ Visoko koji je u polufinalnoj i finalnoj borbi za protivnike imao reprezentativce Republike Hrvatske. Polufinalnu borbu Almin Kajević je riješio u svoju korist s velikom bodovnom razlikom, dok je finalnu borbu riješio tehničkim nokautom svog protivnika. Ova finalna borba bila je ujedno završna i najatraktivnija borba ovog takmičenja.

Predsjednik Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko i glavni trener Edin Kajević zahvaljuje se svojim borcima na nesebičnoj borbenosti i osvojenom vrhunskom rezultatu i naglašava da će se 15. juna održati polaganje za veće pojeseve u klubu, a sljedeći nastup je memorijalni turnir „Tarik Ljubuškić-Tare“ u Bogojnu 29.06.2013. gdje će borci Bosne braniti trogodišnju titulu prvaka za redom.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close