TKD “Bosna” Visoko: 1. Kup BiH u Taekwondou

Dana 24.02.2013.godine održan je 1.Kup Bosne i Hercegovine u Taekwondou,
koji je značio i zvanično otvatanje takmičarske sezone za 2013.godinu u ovom olimpijskom borilačkom sportu u BiH. Na ovom takmičenju je učešće uzelo preko 400 takmičara raspoređenih u sve discipline po kategorijama pioniri, mlađi kadeti,stariji kadeti,juniori i seniori.
U prepunoj sportskoj dvorani „Amel Bečkvić“ u Vogošći bio je ovo pravi sportski spektakl za sve posjetioce i ljubitelje ovog borilačkog sporta gdje su se borbe odvijale istovremeno na 5 borilišta.

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko nakon nešto više od dva mjeseca takmičarske pauze, nastipio je na ovom Kupu sa proširenom takmičarskom ekipom koja je brojala 76 takmičara podjeljenih u sve kategorije pionira,mlađih kadeta,starijih kadeta,juniora i seniora.
Upravni odbor i glavni trener Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko Edin Kajević odlučili su pružiti šansu na ovom Kupu, svim svojim zainteresovanim članovima bez obzira na iskustvo ili dosadašnji rezultat da osjete adrenalin, pokažu sposobnosti i okušaju se sa svojim vršnjacina u brilištu.

Osim pehara za najuspješniju ekipu Visočanima je dodjeljeno još 8 pehara za sljedeći osvojene rezultat:
1.ekipno mjesto u disciplini brzi kick
1.ekipno mjesto u kategoriji pioniri i pionirke
1.ekipno mjesto u kategoriji mlađi kadeti i kadetkinje
1.ekipno mjesto u kategoriji stariji kadeti i kadetkinje i
2.ekipno mjesto u kategoriji juniori, dok su preostala 3 pehara dodjeljena najbolje osvojene pojedinačne rezultate:
-pehar za najboljeg mlađeg kadeta dobio je Rijad Kapetanović
-pehar za najbolju kadetkinju dobila je Adisa Mušinbegović
– i pehar za najbolju pionirku dobila je Sajra Kajević

Takmičari Taekwondo klub „Bosna“ Visoko na 1.Kup Bosne i Hercegovine u Taekwondou osvojili su 61 medalju od kojih je 27 zlatnih,16 srebrenih i 18 bronzanih.

Upravni odbor i glavni trener Edin Kajević ističu da je se pokazala jako dobrom odluka ovog kluba da se pruži šansa svim zainteresovanim članovima da pokažu svoj talenat i sposobnost te upućuju iskrene čestitke svim članovima na postignutim rezultatima ali izražavaju i željenje zbog teže povrede u borilištu dugogodišnje takmičarke ovog kluba Midhete Kulić i želimo joj brz oporavak.

Sportski pozdrav.
Uprava kluba.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close