TKD „Bosna: Nedim Bečar prvak Balkana (FOTO)

Na upravo završenom,16. po redu Balkanskom prvenstvu u Tekwondou, koje je održano u slovenskom gradu Mariboru, reprezentacija naše zemlje osvojila je treće mjesto u ekipnom takmičenju, u konkurenciji deset balkanskih zemalja, a što je sjajan rezultat. Na ovom izuzetno jakom prvenstvu nastupilo je preko četristo takmičara, a boje naše zemlje branilo je pedeset i četiri reprezentativca, a koji su došli iz brojnih BiH klubova i gradova: Zenica, Bugojno, Bijeljina, Kakanj, , Sarajevo, Derventa, itd. U našoj reprezentaciji nastupilo je i osam članova našeg najboljeg i najtrofejnijeg kluba, zvaničnog prvaka naše zemlje, TKD „Bosna“ iz Visokog. U izuzetno jakoj konkurenciji članovi ovog kluba osvojili su pet medalja, četiri bronzane i jednu zlatnu, a što je odličan rezultat. O ovom velikom uspjehu trener ekipe, ujedno i član stručnog štaba naše selekcije, Edin Kajević-Kaja nam je rekao:

“Izuzetno sam ponosan na rezultatima koje su ostvarili članovi ekipe „Bosna“ na ovom respektabilnom prvenstvu. Konkurencija je bila „paklena“, trebalo je mnogo znanja, samopouzdanja, spremnosti, da bi se stiglo u završnicu i osvojila medalja. Ove medalje su produkt mukotrpnog rada u našem klubu koji traje duži period, iza osvajača medalja su stotine i stotine sati treniranja, odricanja od mnogo čega u čemu „uživaju“ njihovi vršnjaci, ali zato je došao sjajan rezultat i nove medalje. Ovo će biti dodatni stimulans, snaga, inspiracija, da nastavimo sa još žešćim radom i da na svakom narednom turniru i prvenstvu u našoj zemlji, ali inozemstvu, osvajamo nove medalje, pehare, diplome”.

Osvajači medalja

Nastupajući kao reprezentativci naše zemlje u Mariboru bronzane medalje osvojili su: Kadir Ramović, Džejlana Kovačević, Mirza Osmanbegović i Almina Mušinbegović.

Titulom Balkanskog prvaka i osvajanjem zlatne medalje okitio se Nedim Bečar.

tKDBOSNA21 tKDBOSNA18 tKDBOSNA22 tKDBOSNA19 tKDBOSNA17 tKDBOSNA14 tKDBOSNA12 tKDBOSNA11 tKDBOSNA10 tKDBOSNA9 tKDBOSNA1 tKDBOSNA2 tKDBOSNA4 tKDBOSNA8

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close