Tešanj: Uapšenjena i procesuirana četiri lica zbog počinjenih teških krađa

Dana 26.02.2014. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske stanice Tešanj dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv:

– G.B., rođenog 1995. godine, i

– I.S., rođenog 1989. godine, oba lica iz Tešnja,

zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Teška krađa“ iz člana 287. stav 1. KZ FBiH, i krivično djelo „Krađa“ iz člana 286. stav 1. KZ FBiH; protiv lica:

– M.A., rođenog 1993. godine, iz Tešnja,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. stav 1. KZ FBiH, te protiv lica:

– H.Dž., rođenog 1990. godine, iz Maglaja,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Prikrivanje“ iz člana 300. stav 1. KZ FBiH.

Kako je utvrđeno, lica G.B., I.S. i M.A. su u vremenskom periodu avgust-decembar 2013. godine, učestvovala u izvršenju više krivičnih djela teške krađe i krađe na području općine Tešanj, kojom prilikom su vršila provale u stambene objekte, te tom prilikom otuđivala razne predmete. Prvoprijavljeni G.B. se tereti za izvršenje četiri teške krađe i jednu krađu, I.S. za tri teške krađe i jednu krađu, a M.A. za dvije teške krađe. Otuđene predmete, čija vrijednost je procijenjena na preko 6.000,00 KM, prodavali su licu H.DŽ.

Operativnim radom na terenu, službenici Policijske stanice Tešanj su u proteklom periodu prikupljali informacije i saznanja, te uspješno rasvijetlili navedena krivična djela, a što je rezultiralo podnošenjem izvještaja Kantonalnom tužilaštvu Zenica protiv izvršilaca istih.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close