Tešanj: Dva lica krivotvorila isprave

Dana 28.07.2014. godine, vršeći poslove kontrole učesnika u saobraćaju, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su u mjestu Jevadžije, općina Tešanj, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Škoda“, registarskih oznaka 902-J-901, kojim je upravljao H.S. iz Tešnja. Tom prilikom, utvrđeno je da je za navedeno vozilo istekao rok važenja registracije, te da se na vozilu nalaze registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu. Takođe, utvrđeno je da je navedene registarske oznake na vozilo postavilo lice H.E., iako je znalo da iste ne pripadaju navedenom vozilu.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je dana 01.09.2014. godine, od strane Policijske stanice Tešanj, dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

– H.S., rođenog 1994. godine, iz Tešnja,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. Krivičnog zakona FBiH, te protiv lica:

– H.E., rođenog 1995. godine, iz Tešnja,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373., a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 31. (Saučinitelj) Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close