„Krimolovci“ u kolovozu: Zaprimljena 382 poziva i 81 korisna informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kolovozu 2014. godine registrirali su ukupno 382 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljena 81 korisna informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i njihovim počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kazneno djelo zlouporaba položaja ili ovlasti (21) i neovlašteni promet opojnim drogama (10).

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 81 je zajedno sa izvješćima proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po osam je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 47 povratnih informacija od nadležnih policijskih tijela, koje su u svezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“. Na temelju toga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužiteljstvima četiri izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, a jedno izvješće dostavljeno je na ocjenu.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 131 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close