Tango udara na evropskog prvaka

Klub malog fudbala Tango igraće u eltinoj rundi ovogodišnjeg UEFA Futsal kupa sa aktuelnim evropskim prvakom Kairatom iz Kazahstana, bjeloruskim Vitenom i drugim kazahstanskim predstavnikom, ekipom Tulpar. Ovako je odlučeno današnjim žrijebom u Nionu, a domaćin kvalifikacione grupe C biće Kairat.

– Teška grupa, ali bila je i u Mađarskoj, pa smo prođli dalje. Sigurno je da će biti teže, ali idemo da probamo da napravimo dobar rezultat. Neću obećati fajnl for, ali da ćemo se boriti svim silama, to mogu da garantuje. Ekipa Kairata brani naslov evropskog prvaka od prošle godine i biće nam čast da igramo protiv takve ekipe. Ono u čemu nismo imali sreće jeste činjenica da putujemo u Almati. Dalek put nije bila naša želja, ali takav je bio žrijeb – kratko je prokomentarisao trener Tanga Mirko Marvan.

Elitna runda se igra od 19. do 24. novembra, a plasman u završnicu obezbijediće samo četiri prvoplasirane ekipe po grupama.

Grupa A: Barselona (Španija), Črudim (Češka, domaćin), Siti Targu Mures (Rumunija, Lokomotiva Kharkiv (Ukrajina)

Grupa B: Dinamo (Rusija), Ekonomac Kragujevac (Srbija), Slov-Matik Bratislava (Slovačka), Litija (Slovenija, domaćin)

Grupa C: Kairat Almati (Kazahstan, domaćin), VitEn Vitebsk (Bjelorusija), Tulpar Karagandi (Kazahstan), Tango Istočno Sarajevo (BIH)

Grupa D: Sporting (Portugalija, domaćin), Đer (Mađarska), Araz Nakscivan (Azerbejdžan), Ajndhoven (Holandija)

sportbal.net

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close