Visoko

Taekwondo spektakl „Bosna Open 2016“ u subotu, 26. marta u Visokom

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Taekwondo spektakl „Bosna Open 2016“ u subotu, 26. marta u Visokom

Povodom Međunarodnog taekwondo takmičenja “Bosna Open 2016”, zatim promovisanja rezultata članova TKD “Bosna” na nedavno održanom kantonalnom i državnom prvenstvu, te promociji dobijenih certifikata za oborene Ginisove i svjetski rekord Edina Kajevića, Taekwondo kolektiv “Bosna” upriličio je konferenciju za medije na kojoj je prisustvovao i veliki broj roditelja članova ovog sportskog kolektiva.

Prisutnim medijima obratio se Edin Kajević, predsjednik i glavni trener TKD “Bosna” najavivši predstojeći taekwondo spektakl “Bosna Open 2016”. Sportski novinar i publicista Muhamed Bikić je između ostalog govorio o rekordima koje je postigao Kajević, dok je visočki novinar Ismar Imamović podsjetio na odlične rezultate koje je Taekwondo kolektiv “Bosna” postigao u 2016. godini.

U ime kantonalnog Taekwondo Saveza prisutnim se obratio Haris Porča, sekretar Saveza, a dugogodišnji sportski novinari Salih Hadžialić i Rešad Mamela su ovom prigodom Edinu Kajeviću svečano uručili certifikate za Ginisove i svjetski rekord, u razbijanju kokosovih oraha u minuti laktom, te razbijanju punih limenki s pićem od pola litra, također laktom.

Na konferenciji su predstavljeni državni i kantonalni prvaci, članovi Taekwondo kolektiva “Bosna”: Sajra Kajević, Tajma Kajević, Ajla Lemeš, Adin Šahić, Matej Bogeljić, Hana Jahić, Emra Ramović, Emra Ramović, Patri Bogeljić, Kerim Ahmetspahić, Džana Šero, Nina Kalas, Mubina Klepo, Anesa Pulo, Kadira Ramović, Ensar Fejzić, Velid Kajević i Almin Kajević.

Međunarodno taekwondo takmičenje “Bosna Open 2016.” održat će se u subotu, 26. marta u dvorani KSC “Mladost” u Visokom, u terminu od 8 do 20 sati.

Takmičenje će se održati u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama: pioniri, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori i to u borbama, poomsama i kick udarcima. Obezbijeđene su medalje u svim kategorijama i disciplinama za prvo, drugo i dva treća mjesta, zatim pehari i nagrade za ekipni plasman i to za prvo, drugo i treće mjesto a očekujemo da će nastupiti preko tristo pedeset takmičara iz brojnih bosanskohercegovačkih klubova sa područja cijele naše zemlje (Bijeljina, Kakanj, Derventa, Mostar, Bugojno, Tuzla, Tešanj, Sarajevo, Zenica, Visoko, Breza, Vareš, Livno…) ali i iz Hrvatske, Njemačke, Srbije, Slovenije, Crne Gore, i Austrije.

TKD „Bosna“ Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close