Taekwondo klub „Bosna“ državni šampion za 2013. godinu

Nakon osvajanja Federalne titule prvaka   BiH   (18.05.2013.godine)  Taekwondo klubu „Bosna“ Visoko  povjerena je kompletna organizacija državnog  Taekwondo prvenstva BiH za 2013.godinu. U dogovoru sa Taekwondo savezom BiH usaglašeni su  protokol, datum i mjesto održavanja prvenstva ( 30.11.2013,Visoko) kao i nastup šoumastera Muhameda Kahrimanovića  u obaranju jednog od ginisovih rekorda u razbijanju tvrdih predmeta,ovom prilikom kokosovih oraha. Organizacija je pripremljena na najvišem mogućem nivou, borbe su se odvijale na pet borilišta sa elektronskom opremom, sa obuhvaćenim svim kategurijama mlađi kadeti,kadeti,juniori i seniori a ućešće je uzelo 389 takmičara iz 25 Taekwondo klubova  BiH.
( 1 –TAEKWODNO KLUB AKEDEMIJA OLOVO,2 –TKDK  AKADEMIJE ZEJD,3 -TKDK JALE ZENICA,4 -TKDK  ANTUNOVIĆ MOSTAR,5 -TKDK BOSNA VISOKO,6 -TKDK  BIHAĆ,7 -TKDK BUGOJNO,8 -TKDK CENTAR KAKANJ,9 -TKDK CENTAR HADŽIĆI,10 -TKDK CRNI LABUDOVI, 11 -TKDK KRO STAR MOSTAR,12 -TKDK GUBER SREBRNICA,13 -TKDK HVOJNICA, 14 -TKDK ILIJAŠ,15 -TKDK JASTREB USORA,16 -TKDK KWON TOMISLAVGRAD,17 -TKDK KISELJAK,18 -TKDK KORIJO TOMISLAVGRAD,19 -TKDK MAGONE LIVNO,20 -TKDK NUR KAKANJ,,21 -TKDK ORAŠJE,22 -TKDK POSKOK POSUŠJE,23 -TKDK START ZENICA,24 -TKDK ŠUJICA  TOMISLAVGRAD,25 -TKDK VOGOŠĆA.)

U sportskoj dvorani „Mladost“ u Visokom (30.11.2013) preko dvije i po hiljade gledalaca iz cijele BiH pratilo je ovaj sportski događaj kao i nastup Muhameda Kahrimanovića svjetskog prvaka u razbijanju tvrdih predmeta.U Visokom  je obarao Ginisov  rekord od 16 parovakokosovih oraha  razbijenih u paru sa obje ruke istovremeno.  Stručna komisija koja je bila formirana povodom obaranja ovog  Ginisovog rekorda utvrdila je da se na stolu nalazilo 25,1 par neoštećehih kokosovih oraha (59 komada). Nakon nastupa  gospodina Kahrimanovića ustanovljeno je da su potpuno razbijana 23 para(36 komada) kokosovih oraha u jednoj minuti, što je ubjedljivo najveći rekord do sada. Zvanična potvrda ovog  Ginisovog rekodra očekuje se iz uprave za Ginisove rekrde  za mjesec dana.

Taekwondo klub „Bosna“ nakon intenzivnih priprema nastupio je na ovom  državnom prvenstvu sa znatno proširenim takmičarskom ekipom od 96 članova sa ciljem da  pruži prilika za nastup na ovom državnom prvenstvu A,B i C takmičarskoj selekciji kluba ali prije svega sa ciljem  ostvarenja titule državnog prvaka BiH u Taekwondou.

Ostvareni rezultati na državnom Taekwondo prvenstvu BiH ovog  visočkog  Taekwondo kluba ispunili su sva očekivanja   osvojivši ubjedljivo prvo mjesto i tiulau državnog  šampiona BiH u Taekwondou za 2013.godinu sa 196 osvojeni  bodova dok je drugoplasirani TKD klub „Nur“ Kakanj imao 94 boda,treče mjesto u ukupnom poretku pripalo je TKD klubu  „Akademija Jale“ iz Zenice sa 86 bodova.

Taekwondo klubu  „Bosna“ Visoko pripalo je prvo mjestu u konkurenciji mlađi kadeti i mljađe kadetkinja, prvo mjesto u konkurenciji kadeti ekipno,prvo mjesto u konkurenciji juniorke ekipno i treće mjesto u konkurenciji seniori ekipno. Najuspješniji mljađi kadet državnog prvenstva  proglašen je Ismail Dedić a najuspješniji kadet proglašen je Nedim Bećar, obadvojica iz  Taekwondo kluba „Boana“ Visoko.

Iz uprave Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko ističu da su zadovoljni samom organizacijom kao i naravno,ostvarenim rezultatima kluba na ovom državnom prvenstvu . „Ovom prilikom zahvaljujemo se Taekwondo savezu BiH na ukazanom povjerenju za organizacuiju ovog  prvenstva, Pokrovitelju prvenstva općini Visoko,generalnom sponzoru mesnoj industriji  „Ovako“ ,zlatnom sponzoru Prevent lederu i ostalim sponzorima, prijateljima i simpatizerima kluba. Našim takmičarima i njihovim roditeljima čestitamo na ostvarenim rezultatima i zahvaljijemo se našoj publici koja  nam je pružila bezrezervnu podšku. U narednom periodu Taekwondo klub „Bosna“ Visoko nastavlja sa treninzima na svim punktovima u dosadašnjim terminima i do kraja ove godine održat će se polaganja za veće pojaseve. Nakon osvajanja ove titule u narednoj godini planiramo mnogo više nastupa na evrposkoj i međunarodnoj sceni i nadamo se dobrim rezultatima kao i da ćemo na najbolji mogući način predstavljati naš grad i našu drževu i van njenih granica“

Uprava Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko

Predsjednik kluba i glavni trener Edin Kajević

Vezani tekstovi:

– Video: Državno taekwondo prvenstvo BiH u Visokom iz ugla Zejda Dukmenića

Video: Ginisov rekord – 23 para kokosovih oraha DEVETI rekord Muhameda Kahrimanovića

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close