65 posto građana glasalo za diskriminaciju

ZAGREB – Na prvom hrvatskom narodnom referendumu više od 65 posto izašlih birača izjasilo se da u Ustav uđe odredba po kojoj je brak zajednica između žene i muškarca, pokazuju neslužbeni rezultati nakon što su obrađena gotovo sva biračka mjesta.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je u 22,50 sati da je od izašlih na referendumu 65,79 posto ili 942.665 birača glasovalo za, dok je 33,59  posto ili 481.314 birača bilo protiv uvrštavanja u Ustav takve definicije braka.

Podaci se temelje na više od 99,8 posto obrađenih biračkih mjesta, a konačni rezultati objavit će se sutra u podne do kada će biti obrađena sva birališta, uključujući i ona u inozemstvu, zatvorima i na brodovima.

Od večeras obrađenih glasačkih listića važećih je bilo 99,43 posto, a nevažećih 0,57 posto.   Glasovanje je, prema ocjeni predsjednika DIP-a Branka Hrvatina, proteklo na zadovoljavajuć način, no odaziv je bio slab jer se na referendum odazvalo nešto više od trećine birača. Na obrađenim glasačkim mjestima izlaznost je 37,84 posto, što je najmanji postotak izašlih birača do sada.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close