Taekwondo: Armin Gredić osvojio bronzanu medalju u Atini

Tokom ove sedmice, selekcija taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo je uzela učešća na Prvom Evropskom prvenstvu za klubove koje se održava u grčkoj prijestolnici Atini, od 9. do 13. januara.

U okviru nastupa takmičara Novog Grada, koji još uvijek traju, najznačajniji rezultat je ostvario takmičar do 80 kg u seniorskoj konkurenciji, Armin Gredić, osvojivši brončanu medalju.

Gredić je savladavši sve protivnike u kvalifikacionim mečevima, te grčkog predstavnika u četvrtini finala, došao do polufinala u kojem je, nažalost izgubio od predstavnika Turske 11:7, zadovoljivši se trećim mjestom.

U nekoliko prethodnih dana, takmičari Novog Grada su nastupili sa još četiri takmičara, Alen Čukurija do 63 kg i Emir Kaljanac do 59 kg u konkurenciji juniora, te Sadmir Habibović do 33 kg i Nedžad Husić do 37 kg u komkurenciji kadeta.

Predstavnici kluba u juniorskoj konkurenciji su zaustavljeni u drugom kolu borbi, a kadeti su zaustavljeni već u prvom kolu takmičenja.

Ostali takmičari, Nejla Kaljanac u konkurenciji seniorki do 49 kg i Samir Selimović u konkurenciji juniora do 73 kg, nastupaju u subotu i nedjelju.

Armin Gredić je ovim uspjehom pokazao da je spreman za ostvarivanje velikih rezultata, što je rezultat pomno isplaniranog programa treninga i nastupa na takmičenjima.

Dnevni avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close