Semira Gali: Edin je najbolji tata i muž na svijetu

Slika kada sam prvi put vidjela svoje dijete ostat će mi vječno u sjećanju. To je bio najsretniji dan u mom životu. I sada, kada ga gledam kako raste, još se pitam da li je moguće da se neko toliko može voljeti

(Autor: Elvedina Džakmić – azramag.ba)

Mnogo toga lijepog stalo je u posljednje dvije godine života Visočanke Semire Gali. U 2011. godini, pod djevojačkim prezimenom Hadžimehmedagić, ponijela je titulu Miss Global BiH, a potom i titule Prve pratilje Miss Best Figure na svjetskom takmičenju ovog izbora na Jamajci. Time su se otvorila brojna vrata za njenu karijeru modela. Jedna od destinacija na koju ju je odveo posao bio je i Los Angeles, grad snova za mnoge mlade ljude, željne uspjeha i slave. Neplanirano i Semira je u njemu ostvarila svoje, ali ne poslovne, već one potpuno drugačije prirode. Poznanstvo s Edinom Galijem, mladim i perspektivnim glumcem porijeklom iz BiH (dobitnikom prestižne “Emmy” nagrade za ulogu u seriji “Mad man”), brzo se razvilo u ljubav, a potom i brak. Njihovu sreću prije skoro četiri mjeseca upotpunilo je rođenje sina Alija Hamze.

– Porodila sam se 18. septembra 2012. godine u Saint Joseph Hospital, u Los Angelesu, tri dana poslije očekivanog datuma. Kao i svaka majka, nestrpljivo sam iščekivala da uzmem svoju bebu u naručje, ali isto tako sam uživala i u trudnoći. Hvala dragom Bogu, protekla je bez ikakvih poteškoća. Mnogi su se čudili mojoj energiji, jer se mnoge trudnice, posebno u posljednjem mjesecu trudnoće, teško kreću i ne mogu dočekati porod. Najdraži period trudnoće su upravo ti posljednji dani, kada je beba već bila velika. Bilo mi je interesantno kako se pomjera, a najljepši osjećaj je kada udari nožicom, a ja pomilujem taj dio stomaka – prisjeća se Semira.

Svaki put kad bi, dodaje, osjetila makar male kontrakcije radovala se, misleći da je došao dan za porođaj. Za razliku od brojnih žena danas, koje zbog straha od porođajnih bolova sve više insistiraju na carskom rezu, Semira je još na početku trudnoće čvrsto odlučila svoju bebu donijeti na svijet prirodnim putem.

– Na posljednjem pregledu kod doktora rekli su mi da će beba biti teška 4,5 kg i da se dobro pripremim za porođaj ako želim prirodno. Ja sam imala jaku vjeru i svim srcem sam željela prirodni porođaj, što se, hvala Bogu, i ostvarilo.

Kompletan tekst pročitajte u printanom izdanju magazina “Azra” br. 828

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close