Svjetski Dan prve pomoći

SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI (12.09.2015.g.) U subotu, 12.09.2015.g., u povodu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, Crveni križ Grada Zenica organizuje sljedeće aktivnosti :
1. U vremenu od 10 do 14 sati na benzinskim pumpama Holdina, na autobusnoj stanici i u Sarajevskoj ulici – provjera opremljenost kutija prve pomoći u automobilima sa nadopunom istih u slučaju uočenih nedostataka i anketiranje vozača o znanju pružanja prve pomoći
2. U vremenu od 12 do 14 sati, Trg Alije Izetbegovića, info štand sa distribucijom promotivnog materijala, mjerenje krvnog tlaka i pokazna vježba sa akcentom na reanimaciju.
Obzirom da je istovremeno i Nedjelja borbe protiv tuberkuloze 14. do 21.09. biće distribuiran i promotivni materijal o tuberkulozi, kao i markice u apoenima od 0,50 KM.
Obilježavanju ovog značajnog dana pridružiće se i JU „Zavod za javno zdravstvo ZDK“.
Svake godine, drugu subotu u septembru, Crveni križ u cijelom svijetu obilježava kao Dan prve pomoći sa ciljem da se što većem broju građana približi značaj pružanja prve pomoći.
Fokus aktivnosti je naglasiti :
– Da je svako u mogućnosti naučiti prvu pomoć i primjeniti svoje znanje kako bi spasio ugroženi život
– Da edukaciju iz prve pomoći treba omogućiti svima, a ne samo pojedinim grupama ljudi
– Da je prva pomoć izraz humanosti i želje da pomognemo onima koji su u potrebi
– Da je broj spašenih života i smanjenje posljedica nesreća mjerilo uspjeha pružanja prve pomoćiCopyright © Zenicablog – Zenica 2005. – 2015. 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close