PolitikaSvijet

Svjetska banka je spremna pratiti BiH i realizovati dogovorene projekte

Zvizdić je zatražio od direktorice Goldstein da se novac za projekte realizira u onoj dinamici u kojoj će BiH biti spremna da ih realizira

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić sastao se u Washingtonu s direktoricom Svjetske banke za Jugoistočnu Europu Ellen Goldstein s kojom je razgovarao o implementaciji tekućih projekata i budućoj suradnji BiH s ovom međunarodnom financijskom institucijom.

Zvizdić se zahvalio na dosadašnjoj suradnji i rekao da je Svjetska banka jedan od najvećih institucionalnih investitora u BiH i pohvalio kontinuiranu savjetodavnu i tehničku podršku u različitim oblastima. Razgovarali su i o projektima koji se implementiraju u BiH i istaknuli vidljiv napredak u realiziranju reformskih procesa.

Direktorica Goldstein je izrazila optimizam zbog napretka koji je ostvarila BiH u protekloj godini. Rekla je da je ovo prvi put da bh. izaslanstvo ima sastanke na izuzetno visokoj razini u Svjetskoj banci i MMF-u i da je to znak da BiH ulazi u novu dinamičnu fazu u kojoj je moguć daljnji napredak na putu ka EU.

Razgovarajući o implementaciji projekata koji se financiraju sredstvima Svjetske banke, Zvizdić je zatražio od direktorice Goldstein da se novac za projekte ralizira u onoj dinamici u kojoj će BiH biti spremna da ih realizira. Riječ je o projektima infrastrukture, rekonstrukcije zdravstvenog sustava, javnih poduzeća i projektima posvećenim jačanju transportne i energetske infrastrukture.

On je istaknuo da su u BiH svi svjesni da reforme u svim sektorima nemaju alternativu. Rekao je i da se mora raditi na ozdravljenju cjelokupnog sustava kako bi investicije dale rezultate.

“Svjetska banka je spremna pratiti BiH i realizovati dogovorene projekte onoliko brzo, koliko to može BiH. Svjetska banka će i u narednom periodu nastaviti pružati pomoć u prevazilaženju problema”, navela je Goldstein, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close