BiHPolitika

Svetlana Cenić za N1: Nije slučajno što se sve desilo 25. decembra

Ekonomski ekspert Svetlana Cenić kazala je danas za N1 da vlast u Republici Srpskoj nije slučajno odabrala 25. decembar za obračun s članovima grupe Pravda za Davida i roditeljima tragično stradalog mladića.

Dodala je da na sceni diktatura i teror.

‘To je jednostavno prikaz i vežba pokazna građanima da je sceni diktatura, pritisak, teror. A s druge strane i kukavičluk jer zapadnjaci odu na odmore. Cinizam i ponižavanje građana. Dijete koje je ubijeno, dokazano da je ubijeno, i onda urade ovo – hapse roditelje. Mene su osuđivali kad sam rekla da će nam dolaziti po kućama i uzimati imovinu. Ovo je trebalo 25. taman da se desi, zapadnjaka nema, niko ih ne vidi”,ispričala je Cenić za N1.

Situaciju u entitetu Republika Srpska ocijenila je ”diktaturom”.

‘Ja zamucam, ne zna čovjek više. Za vlast koja vlast osvoji na takvim izborima, još ne kupuje ove papke, oni mi se više grade od vlasti. Ima većinu i treba da upotrijebi silu, nisu sigurnu uopšte u svoju podršku. To je diktatura, nema tu šta više da se kaže. Samo treba pitati – ko je ubio Davida Dragičevića i Dženana Memića. To je odgovor koji trebaju dati. Šaka jada koja hoće da usprotivi cijelom svijetu. Naravno da im trebaju da poredaju policajce’‘, dodala je gošća za N1.

Da li je slučaj David postao slučaj Davor?

‘To je čitavo vrijeme bio slučaj Davor. Slučaj Davor, prvi put da jedan ćaća nije sam. On je izgubio dete. On istraje i hoće da istraje u tome. Vlast nikada nije interesovao David”, poručila je.

Ocjenila je i da je odnos policije bio sramotan.

”Policijo draga šta ovo radiš, pa valja hodati čaršijom!”, poručila je ona.

Podsjećamo, protesti u Banjaluci održavaju se tokom cijelog dana nakon što su jutros uhapšeni roditelji ubijenog Davida Dragičevića kao i nekoliko opozicionih političara i članova grupe Pravda za Davida.

N1

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close