Visoko

Rejhana Blažević postala doktor tehničkih nauka/znanosti iz oblasti mašinstva

Na životnom raskršću i ponuđenim stazama svako svoju stazu “tabana”. Pa i maturanti, mladi i poletni s dozom straha od neizvjesnosti na svojoj rasksnici “kuda dalje?” od mnogo ponuđenih fakulteta biraju onaj u kojem se “vide” na datom poslu.

Tako isto je jedna maturantica zamišljala sebe kao nastavnicu, profesoricu bosanskog jezika i književnosti, kako to “jako zvuči”, ali, ne bude sve onako kako mi to želimo, priželjkujemo. Često kažemo slučajno, a ništa se ne dešava slučajno. Pitali jednog zašto vjeruje u Boga? A on im reče: Što god sam isplanirao nije se uvijek tako desilo, ima Neko Ko sve planira.

Nije slučajno bilo da se naša sugrađanka, maturantica sa potrebnim dokumentima za upis na fakultet uputi uz pratnju svog oca kroz Vilsonovo šetalište prema Filozofskom fakultetu. Ljeto je, sunce upeklo. Prolazeći pored Mašinskog fakulteta, kao u šali otac joj reče: ma hajmo ovdje predati papire, da ne idemo gore”. Složiše se “u dvije riječi”. I tako je počelo “tabananje” sasvim druge staze koja je dala svoj plod. 24. decembra 2018. godine na Mašinskom fakultetu naša maturantica je stekla akademsku titulu i naučno zvanje: Doktor tehničkih nauka/znanosti iz oblasti mašinstva.

Upornost i zalaganje se isplatilo.

Čestitamo i puno uspjeha želimo u daljnjem naučno istraživačkom radu doktorici Rejhani Blažević rođ. Muhamedagić.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close