Svečano otvorena adaptirana šalter sala pri PU I u Zenici

Svečanim presijecanjem vrpce, premijer Fikret Plevljak, ministar Rifat Delić i policijski komesar Fahrudin Bećirović svečano su otvorili dograđenu i adaptiranu šalter salu za izdavanje osobnih dokumenata u sklopu Policijske uprave I u Zenici.

-Građani Zenice su zaslužili da imaju savremeno uređen prostor u kojem će izbjeći sve nelagodnosti učestalih gužvi, a naročito u ljetnim mjesecima. Izgrađeni objekat je koštao je 175 000 KM, završen je u predviđenom roku i, osim adaptiranog i proširenog prostora, u njemu je građanima na usluzi savremeni sistem biranih brojeva. Osim ovoga, na prostoru PU I izvršena je adaptacija prostora PS Crkvice i Nemila, obnovljeni su prostori auto- servisa. U narednom periodu planiramo, u skladu sa ekonomskim mogućnostima i poštujući mjere štednje, sagraditi novu šalter salu, kao rezervnu lokaciju za izdavanje osobnih dokumenata, koja bi se koristila i kao sala za sastanke najveće policijske uprave u MUP-u ZDK, a to je Policijska uprava I u Zenici. U nabrojane stavke je uloženo 450 000 KM, za što imamo podršku Vlade ZDK, istakao je ministar Rifat Delić.

Kontinuirane aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK na poboljšanju kadrovske strukture, stalnoj edukaciji službenika, povećanju nivoa materijalno- tehničke opremljenosti, adaptiranju postojećih i izgradnji novih prostorija za rad predstavljaju mali korak, ali svakako kontinuirani proces na osiguravanju što boljih uvjeta za rad uposlenika MUP-a Zeničko- dobojskog kantona, kazao je premijer ZDK.

-Ovo je jedan u nizu objekata koje je MUP ZDK izgradio, rekonstruirao i opremio s ciljem komfornijeg i profesionalnijeg pružanja usluga građanima Zeničko- dobojskog kantona. S aspekta sigurnosti, očuvanja javnog reda i mira, zaštite grada i života građana Zeničko- dobojskog kantona trebamo čestitati pripadnicima policije MUP-a ZDK. Neka nam živi jedna jedina, naša domovina Bosna i Hercegovina, istakao je premijer Plevljak.

www.magazinplus.eu – Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close