NogometSport

Svečano otvoren nogometni stadion u Ilijašu vrijedan 5,5 milona KM

ODIGRANA PRVA UTAKMICA

Nakon tri godine rada, utakmicom između Ilijaša i Koline (0:1), svečano je otvoren Sportski centra Ilijaš – Gradski stadion s ukupnom projektovanom vrijednošću od 5,5 miliona KM.

Izgradnja Gradskog stadiona u Ilijašu je najveći projekat na području ove opštine, a nakon što su spomenuti radovi završeni, u planu je izgradnja pomoćnog terena s vještačkom travom te izgradnja atletske staze.

U prvoj fazi koja je trajala od početka 2019. do marta 2020. godine urađeni su radovi vrijedni 1,6 miliona KM, a nju su zajedno finansirali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa 500.000 KM te Općina Ilijaš s ostatkom sredstava.

U prvu fazu su bili uključeni zemljani radovi, armirano betonski radovi te radovi na montaži AB montažne tribine stadiona.

U drugoj fazi završeni su grubi građevinski radovi, nadstrešnica iznad tribine, krovopokrivački radovi tribine i objekta iz tribine te fasadna stolarija kompletnog objekta, dok su u trećoj fazi završeni unutarnji građevinsko zanatski radovi, instalaterski radovi (vodovod, kanalizacija, elektro i mašinske instalacije) te vanjsko uređenje.

Foto: https://www.facebook.com/www.ilijas.net?fref=nf

klix

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close