Visoko

Svečana akademija u povodu Dana državnosti BiH u Medresi “Osman ef. Redžović”

U Medresi “Osman ef. Redžović” manifestaciju Dani bosanske kulture nastavili su akademijom kojom su na lijep i svečan način obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Nakon intoniranja državne himne i uvodnog ašereta učenicima i profesorima se obratio direktor Medrese, mr. Dženan Handžić, koji je čestitao ovaj značajan dan. Direktor je pročitao i čestitku ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, gosp. Mensura Sinanovića. Nakon obraćanja direktora, svoje performanse su imali članovi recitatorske i historijske sekcije uz jednu maštovitost i nadahnutost profesora koji su ih pripremali, Amine Uzunović, Salihe Kasa i Emira Uzunalića. Poseban ton ovom programu dao je i hor Medrese pod vodstvom prof. Edina Fazlića izvedbama naše dvije himne, “Ja sin sam tvoj” i “Jedna si jedina”, kao i ilahije “Sehidi”.
Također, u okviru ovog programa prikazan je i spot kaside “Devet heroja” od Mustafe Isakovića čija je premijera bila u petak u Sarajevu.  Na kraju, svoj doprinos obilježavanju Dana državnosti BiH dala je i učenica porijeklom iz Turske, Zeynep Ete, recitujući poznatu pjesmu Nedžada Ibrišimovića “Bosna”.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close