Sve spremno za juniorsko Svjetsko prvenstvo: BiH će biti hit prvenstva!

Svjetsko rukometno prvenstvo 2013. za juniore, koje će od 14. do 28. jula biti održano u našoj zemlji, u Sarajevu, Ljubuškom, Zenici i Banjoj Luci biće organizovano na najbolji način.

Najveći sportski događaj nakon ZOI 1984. i na kojem će biti odigrana 101 utakmica, učestvovati ukupno 580 igrača, 160 trenera i stručnog osoblja, 80 sudija te doputovati i 25 predstavnika IHF-a, predstavljaće sjajnu priliku da iz BiH u svijet ode lijepa slika. Ovo je apostrofirano na jučerašnjoj presici RSBiH u hotelu Sarajevo na kojoj su se novinarima, između ostalih, obratili generalni sekretar Saveza Smajo Karačić, kao i selektor juniorske selekcije BiH Zdenko Grbavac, stručni koordinator Enid Tahirović te reprezentativci Josip Perić, Tarik Kasumović i Denis Serdarević.

“Sve dvorane su spremne. U obavljanju organizacionog posla pomagaće nam i 1.200 volontera, kojima izražavam zahvalnost što su preuzeli ovu veliku obavezu. Do sada imamo 120 akreditovanih novinara od kojih je 42 stranih.  Svečano otvaranje je 14. jula u 20.30 sati uoči prve utakmice naše selekcije sa Južnom Korejom”, rekao je Karačić. On je zahvalio generalnom direktoru Centrotrans Eurolinesa Sabahudinu Čengiću i predstavniku firme Izi mobil Nerminu Begiću, što će kroz usluge ovih  dati doprinos uspješnoj organizaciji SP-a.

Inače, u stručnom štabu naše reprezentacije provijava pozitivna atmosfera, ali i oprez kada su u pitanju prognoze o dometima bh. tima na SP-u, koji će u preliminarnoj fazi igrati u grupi C sa Kongom, Argentinom, Slovenijom, Mađarskom i Južnom Korejom.

“Za većinu nas sve ovo što se dešava je prvi put. Od toga da smo prvi put organizatori SP-a, pa do toga da ćemo prvi put igrati na najvećoj smotri. Imamo još deset dana da se dobro pripremimo i mislim da ćemo biti hit ovog SP-a”, kazao je Grbavac.

Enid Tahirović je pohvalio rad naših rukometaša tokom priprema, iskazavši uvjerenje da će oni ostaviti posljednji atom snage na parketu da ostvare veliki rezultat.

“Očekujem plasman u četvrtfinale, a potom ćemo vidjeti. Nakon ulaska u četvrtfinale sve je moguće”, rekao je Tahirović.
Naši mladi reprezentativci Josip Perić, Tarik Kasumović i Denis Serdarević najavili su da će dati maksimum i pozvali publiku da u što većem broju u Zetri pruži podršku mladoj selekciji BiH u predstojećim velikim okršajima na SP-u.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close