Sve opcije otvorene: Kako će biti registrovan meč na Koševu?

Sudija je mjerodavan da odluči o prekidu utakmice. To je praksa svugdje u svijetu. Sve što ste vi vidjeli, vidio sam i ja, izjavio je delegat prekinute utakmice između Sarajeva i Borca Radislav Kundačina iz Trebinja nakon odluke da ovaj duel devetog kola BHT Premijer lige BiH ne bude nastavljen.

On nije mogao kazati šta je napisao u svom izvještaju koji će biti presudan u odluci u registraciji utakmice koja je prekinuta u 70. minuti i sankcijama za incidente.

“Pošto su ispražnjene sjeverna tribina koševskog stadiona na kojoj su se nalazili tifozi bordo sastava i južna gdje je bilo 50-ak pristalica tima iz Banje Luke, stekli su se uslovi za nastavak sinoćnjeg meča čiji je prekid trajao više od sat vremena”, smatraju u FK Sarajevo.

“Sudija Goran Paradžik iz Ljubuškog pozvao je pištaljkom igrače Borca  da izađu na teren. Da su sve opcije u pogledu mogućeg ishoda prekinutog duela otvorene, pa čak i da Borac izgubi rezultatom 3:0”, govori izjava sportskog direktora bordo kluba Abdulaha Ibrakovića, te nastavio:

“Na sastanku nakon prekida, krizni štab i sudija krenuli su da nastave utakmicu. Iako su svi uslovi za nastavak susreta bili stečeni, igrači Borca to nisu učinili na nagovor iz svog kluba. Ljudi koji su ušli na teren su odstranjeni i privedeni. Niko od igrača i službenih lica nije napadnut. Komandir policije koji je bio zadužen za sigurnost na stadionu garantovao je bezbjedan nastavak utakmice”, dodao je Ibraković.

Pošto krivicu za prekid snosi nekoliko navijača tima sa Koševa, koji su utrčali na teren sa sjeverne tribine i pokušali se obračunati sa gostujućim simpatizerima, postoji mogućnost da Sarajevo izgubi utakmicu službenim rezultatom. Sigurno je da će se koševski premijerligaš suočiti sa rigoroznim kaznama zbog incidenta pojedinaca kojima nije mjesto na tribinama naših stadiona. Odluku o epilogu prekinutog derbija donijeće Komitet za takmičenje i Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH. Rezultat će zavisiti od toga da li su delegat i sudija u izvještaju konstatovali da li postoje uslovi za nastavak meča.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close