KošarkaSport

Sve ili ništa za mlade košarkašice BiH

Ženska košarkaška U-18 selekcija Bosne i Hercegovine večeras protiv Poljske igra četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva B divizije koji je na programu od 18.45 sati u KSC-u Ilidža.

Prvobitni cilj

Nakon što su prošetale kroz grupnu fazu takmičenja, bez poraza u četiri utakmice, pred izabranicama Gorana Loje najvažniji je meč prvenstva, nakon kojeg će, ukoliko pobijede, biti na korak od ostvarenja prvobitnog cilja.

Prolaskom u polufinale naše bi djevojke imale dvije prilike da osiguraju A diviziju s obzirom na to da u ovaj rang takmičenja prelaze tri najbolje plasirane selekcije. Selektor Lojo kaže da su djevojke sjajno odigrale prvi dio prvenstva, no pred njima su najvažniji mečevi u kojima treba biti posebno oprezan.

– Zadovoljan sam grupnom fazom, ali još ništa nije završeno. Išli smo utakmicu po utakmicu i tako prelazili stepenicu više ka onom što stvarno želimo. Sutra (danas, op. a.) igramo najbitniju utakmicu plasmana. Iako je imala lakšu grupu od naše, Poljska je neugodan protivnik. Analizirali smo njihovu igru i znamo odakle prijeti najveća opasnost, kazao je Lojo.

Meč-lopte

– Ipak, mi imamo kvalitet i mislim da im možemo parirati. Maksimalno ćemo se koncentrisati na zadatak i ukoliko sve odradimo kao i u dosadašnjim mečevima, polufinale je zagarantovano. Tu ćemo već imati dvije meč-lopte no ništa nećemo prepuštati slučaju, pojasnio je selektor naše ženske U-18 selekcije.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close