Sutra počinje Peti „Festival mladosti – Denis Mrnjavac“ u Sarajevu

«ŠTA SMO TO UČINILI» OTVARA FESTIVAL MLADOSTI DENIS MRNJAVAC

U utorak, 11. juna, 2013. sa početkom u 20 sati izvođenjem predstave Dine Mustafića „Šta smo to učinili“ u Kamernom teataru 55 počet će peti „Festival mladosti – Denis Mrnjavac“, koji će se ove godine održati od 11. do 16. juna 2013. godine u Sarajevu u organizaciji Karate kluba „Olimp”.

Ovogodišnji festival realizuje se uz tehničku pomoć Međunarodnog teatarskog i filmskog festivala MESS i Udruženja „Confluenca“ iz Sarajeva. Isticanja sporta i kulture kao mogućnosti borbe protiv nasilja osnovni je cilj „Festivala, koji je nastao iz manifestacije „Sportom protiv nasilja – sjećanje na Denisa Mrnjavca“, koji je prvi put organizovan nakon tragične smrti učenika Katoličkog školskog centra u Sarajevu.

Iako je izostala ozbiljnija finansijska podrška nadležnih institucija, karate klub „Olimp“ uspio je program „Festivala mladosti“ i ove godine učiniti kvalitetnim i zanimljivim posebno generaciji kojoj se obraća.

Poslije predstave sutra je predviđena javna rasprava o temi nasilja.

U četvrtak, 13. juna, u prostorijama Općine Stari grad u 13:00h održat će se okrugli stol o delinkvenciji na kojem će mladi i stručnjaci u ovoj oblasti.

„Festival mladosti – Denis Mrnjavac“ završava u nedjelju, 16. juna, karate takmičenjem koje počinje u 10:00h u Dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu. Na takmičenju će sudjelovati djeca i kadeti iz Kantona Sarajevo, a takmičit će se u katama i borbama, pojedinačno i ekipno.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close