BH političari prave plan da zaustave demonstracije i posvađaju narode BiH

Kako saznaju internet portali, koji jedini od medija imaju slobodu da o ovom izvještavaju, bh politički lideri su u stalnom kontaktu, telefoniraju, susreću se u tajnosti, rade na planu kako zaustaviti klicu protesta koji su se javili u bh gradovima, piše etrafika.net.

 

Naime, cilj im je zaustaviti proteste koji su počeli u Sarajevu, a pojavili su se i u Banja Luci, Mostaru, Goraždu i mnogim drugim gradovima u BiH.

 

Plan je jednostavan, treba proteste s jedne strane, prikazati kao napad na Republiku Srpsku, a sa druge strane, Dodikovu svitu treba prikazati kao krivce za proteste u Sarajevu.

 

Dodik će po ovom scenariju pričati da oni koji protestuju u Banja Luci u stvari „podržavaju“ izgradnju unitarne BiH u kojoj će Sarajevo dominirati, a RS biti ugrožena. Ova priča je već krenula, zajedno rade vladajući SNSD i opozicioni SDS.

 

S druge strane u Federaciji BiH, političari žele prikazati da oni nisu krivi za ove demonstracije, nego je Dodik taj, koji je spriječio donošenje novog zakona o JMBG, te su političari iz RS-a krivi za stanje u Federaciji. Plan se i u ovom entitetu već počeo realizirati tako što političke stranke i njihovi podmaci šalju saopćenja u kojima podržavaju kako kažu „legitimne zahtjeve građana“. Ironija u svemu ovome je što podržavaju građane koji upravo protiv njih protestuju.

 

demonstracije-protesti-parlament-sarajevo

 

A plan će se, jednostavno realizirati tako što će na kraju ispasti da su Bošnjacima krivi Srbi, a Srbe u isto vrijeme ugožavaju Bošnjaci, Hrvati su i ovdje ugroženi jer im drugi nameću svoje mišljenje, građani i „Sejdići i Finciji“ se i ovdje diskriminiraju, tako da će se sve završiti neuspjehom za građanski aktivizam, a političari će svi zajedno izaći kao pobjednici, i moći će nastaviti svoj spokojan i ugodan život.

 

Pokušaj nacionalističkog huškanja i dijeljenja naroda učinili su mnogi poslanici iz Republike Srpske, a portparol HDZ1990 Veso Vegar je – po samo njemu i njemu sličnima znanoj logici – zaključio kako Sarajevo više nije siguran grad za Hrvate i Srbe.

Prometej

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close