Sutra koncert Lovre Merčepa i Krešimira Starčevića u Bošnjačkom institutu

U sklopu manifestacije Dani Matice hrvatske 2015. u Sarajevu, sutra će u Bošnjačkom institutu biti održan koncert mladih muzičara iz Hrvatske, saksofoniste Lovre Merčepa uz klavirsku pratnju pijaniste Krešimira Starčevića. Na programu koncerta su djela za saksofon i klavir Claude Debussya, Roberta Schumanna, Paula Hindemitha, Manuela de Falle, Jules Demerssemana ite dva hrvatska živuća kompozitora Mihaela Paara i Gordana Tudora. Koncert počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan. Dobrodošli Vi i Vaši prijatelji na manifestaciju Dani Matice hrvatske 2015. u Sarajevu.
LOVRO MERČEP (Zagreb, 1990.) magistrirao je saksofon 2014. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Dragana Sremca. Paralelno sa studijem u Zagrebu studirao je na Conservatoire a rayonnement Régional u Lyonu u klasi Jean-Denis Michata, a potom na Conservatoire a rayonnement Régional u Versaillesu u klasi Vincenta Davida, gdje je boravio kao stipendist Francuske vlade. Od akademske godine 2014./2015. studira na Konzervatoriju u Amsterdamu u klasi Arna Bornkampa kao stipendist zaklade Adris. Laureat je brojnih državnih i međunarodnih natjecanja, među kojima se posebno ističu 7. međunarodno saksofonističko natjecanje u Novoj Gorici (Slovenija), Concours Européen de Saxophone u Gapu (Francuska) i Međunarodno natjecanje Emona u Ljubljani.Na 1. Međunarodnom natjecanju saksofonista Josip Nochta, održanom 2014. godine u Zagrebu osvojio je treću nagradu u konkurenciji od 50 saksofonista iz cijelog svijeta i posebnu nagradu kao jedini hrvatski natjecatelj u finalu, u kojem je nastupio uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

KREŠIMIR STARČEVIĆ (Zagreb, 1988.) klavir je počeo učiti tek sa 12 godina u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici u razredu prof. Andreje Markulin, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Godine 2007. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u razredu red. prof. Đorđa Stanettija. Preddiplomski studij završio je 2011. godine Magna cum laude (Sa velikom pohvalom), dok je diplomski studij završio 2013. godine, koncertom u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu. U sklopu programa studentske razmjene Erasmus, akademsku godinu 2012./2013. proveo je na Sveučilištu za glazbu i primijenjene umjetnosti u Beču u razredu o.Univ-Prof. Stefana Vladara. Za postignuća u akademskoj godini 2012./2013. nagrađen je Dekanovom nagradom Muzičke akademije u Zagrebu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close