Prije točno 30 godina Dražen “utrpao” Olimpiji 112 koševa

Prije točno 30 godina Dražen “utrpao” Olimpiji 112 koševa

Ljubljanska Olimpija 5. listopada 1985. u prvom kolu Jugolige stigla je u Zagreb s kadetima zbog administrativne pogreške. Dražen ne prašta i zabija 112 koševa…

Na današnji dan prije točno 30 godina košarkaški Mozart u dresu Cibone zabio je 112 koševa ljubljanskoj Olimpiji u prvom kolu Jugolige. Dražen Petrović nije imao milosti ni za svog brata Acu, a kako bi tek imao za kadete slovenske momčadi.

Tog 5. listopada Olimpija je stigla u Zagreb s kadetskom momčadi jer je tadašnji tajnik Radovan Lorbek zakasnio s licenciranjem igrača. Bio je to savršeni tajming za rušenje rekorda Radivoja Koraća koji je 1962. zagrebačkoj Mladosti zabio 74 koša. Dražen je već do poluvremena bio na 67 poena i bez problema je srušio rekord.

Nikome nije htio priznati da je bolji. Tako ga je veliki Michael Jordan na Olimpijskim igrama u Barceloni pokušao isprovocirati rekavši mu: “Zabit ću ti kroz oči”.

Dražen mu je hladno odgovorio: “I ja tebi”.

Kad je u Realovom dresu stigao u Zagreb, Aco ga je molio da promaši dva slobodna bacanja kako bi cibosi dobili premije za pobjedu protiv Reala. U uzvratu zagrebačka momčad ionako nije imala šanse. Dražen je pogodio oba.

– Nisam ni mislio da će promašiti. No morao sam probati – rekao je Aco.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close