Sušić: Uradit ćemo sve kako bi izbjegli baraž

Biti ili ne biti. Niko u Bosni i Hercegovini nije želio takav rasplet na koncu kvalifikacionog ciklusa grupe G za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014 godine. S imperativom pobjede poletjeli su danas naši “Zmajevi” u Slovačku gdje ih sutra očekuje meč s protivnikom koji nas je u petak u Zenici dobio minimalnim rezultatom. Prije tog meča selektor Safet Sušić bio je, možda za njega neočekivano, i preveliki optimista. Sada su stvari malo drugačije…

– Tada sam bio optimista i sada sam, samo dosta umjereniji. Sigurno je da će igrači dati sve od sebe, jer su svjesni šta mogu izgubiti i sve će uraditi kako bi izbjegli baraž – kazao je Sušić prije polaska s sarajevskog aerodroma.

Pape zna da je Slovačka dobra ekipa, ako je suditi prema jednoj utakmici, te i da naši protivnici također imaju imperativ pobjede koja ih vraća u igru za baraž, no svjestan je i da je bh. tim odigrao loše na Bilinom polju.

– Nadam se da će naši reprezentativci pokazati pravu sliku u Žilini. U ekipi neće biti većih izmjena, ali se one mogu očekivati već u prvom poluvremenu ako neki igrač ne ispuni svoj zadatak. Mensur Mujdža se vraća u ekipu nakon što se oporavio od povrede. Još uvijek imam dilemu da li ću krenuti ofanzivno ili ću biti oprezan  – kazao je Sušić.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close