Sušić: Nigdje ne idem, želim biti na klupi BiH i za EURO 2016

Safet Sušić od 30. juna nije više selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali popularni Pape smatra kako će i narednom kvalifikacijskom ciklusu voditi naše najbolje nogometaše.

Ipak kako je izjavio za “SportSport.ba” Sušić je spreman voditi selekciju Bosne i Hercegovine i u narednom ciklusu.

“Ja nikada nisam izrazio želju da odem iz reprezentacije. Naravno da sam spreman da vodim reprezentaciju i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo rekao je Sušić.

Također Sušić je u izjavi sa SportSport.ba rekao kako apsolutno nisu tačni natpisi pojedinih medija u Bosni i Hercegovini o sukobima pojedinih igrača u svlačionici našeg tima.

“Ništa nije bilo. Odnos između igrača bio je zaista na vrhunskom nivou. Ne znam odakle takve informacije. Niti jedan, ni najmanji incident se nije desio”, rekao je Sušić.

Također Pape se dotakao i teme o Vahidu Halilhodžiću i njegovom uspjehu sa izabranom selekcijom Alžira.

“Mislim da su ostvarili veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu, te da je za taj rezultat najzaslužniji Vaha. Igrali smo sa njima prije dvije godine i to je danas jedna potpuno drugačija reprezentacija i tu se vidi Vahin rad. Odlično su se držali u susretu sa Njemačkom i šteta je što nisu pobijedili. Imali su svoje prilike i u tom susretu,” rekao je Sušić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close