Stvoren je virus koji može da ubije milijarde: Naučnici su vrisnuli “šta ste to uradili?!”

Profesor Jošihiro Kavaoka sa Univerziteta u Viskonsinu naišao je na jedno od onih otkrića od kojih strepi čitavo čovječanstvo, smrtonosni virus koji bi mogao da ubije milijardu ljudi!

Kada je Kavaoka saopštio kolegama stručnjacima da je naišao na vrstu virusa koji može da izazove ogromnu pandemiju, a za koji ne postoji visina, naučnici su počeli da paniče!

“Sve što je ranije istraživao bilo je opasno, ali ovo je ludilo”, rekao je jedan od virusologa.

Kavaoka je u stvari uspeo da stvori virus sličan onome koji je 1918. ubio milione, samo što za noviju verziju nema poznatog lijeka.

“Ono što rade je potpuno van pameti. Cijela stvar je preopasna”, rekao je profesor Lord Mej sa Oksforda.

“Ovakvo rukovanje virusima je opasno čak i u najbjezbednijim laboratorijama”, rekao je Mark Lipsič sa Harvarda.

“Kada bi javnost znala šta se dešava”, vrisnuo je profesor Sajmon Vejn Hobson sa Paster Univerziteta u Parizu rekli bi vam šta ste to uradili”!

Kavaoka se pravedao da bi istražujući ovaj super-virus saznali kako da spreči ptičji grip.

Naučnike dodatno brine što se jedinjenje koje može da zbriše svakog sedmog čovijeka na planeti čuva u laboratoriji koja je na trećem, a ne maksimalnom četvrtom nivou sigurnosti.

Upravo je profesor Lipsič sa Harvarda prekinuo svoja istraživanja kada je shvatio koliko su opasna, ali Kavaka ignoriše molbe svojih kolega i tvrdi da je u vrijeme ekstremnih vremenskih nepogoda i terorizma laboratorija potpuno bezbijedna.

Jedino što nam preostaje je da se nadamo da ako virus pobjegne iz laboratorije ti isti naučnici uspeju da pronađu lijek prije nego što bude prekasno.

Autor: alo.rs

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close