BiHPolitika

Sukob interesa: Merdić obavlja funkciju predsjednika OO SBB Kakanj i direktor je TE Kakanj!?

Uprava Elektroprivrede BiH 26. januara ove godine imenovala je za novog direktora Termoelektrane Kakanj Envera Merdića. Merdić je mašinski inžinjer i član SBB-a Fahrudin Radončić, i kako stvari stoje u sukobu je interesa, piše novinska agencija Patria.

Za sada je uopće nejasno kako je Merdić došao na funkciju direktora TE Kakanj kada obnaša i dužnost predsjednika Općinske organizacije Saveza za bolju budućnost Kakanj. I na zvaničnoj stranici SBB-a stoji da je Merdić v.d. predsjednik Općinskog odbora SBB Kakanj.

Traže se ne stranački ljudi, ali…

Inače, za obavljanje funkcija u javnim komapnijama na konkursima se traže i ovjereni dokumenti da kandiat nije član političke partije, a jedan od posebnih uslova jeste upravo taj da ne obnaša bilo kakvu političku funkciju.

Iako je jasno da se po političkoj liniji i biraju svi direktori javnih preduzeća, očito se otišlo i korak dalje, pa bez obzira što obnašaju političke funkcije bivaju birani za direktore.

Merdić Enver rođen je 1964. u Brnjicu, srednju školu završio u Kaknju a mašinski fakultet 1990. u Zenici. Po završetku studija zapošljava se u srednjoškolskom centru u Kaknju, kao profesor mašinske grupe predmeta, sve do 1996. Od 1996. radio je u RMU Kakanj d.o.o. Kakanj.

Od jula 2008. do oktobra 2009., obavljao je funkciju projekt menadžera na izgradnji pretovarnog sistema na PK ”Vrtlište” u sektoru za razvoj i projektovanje, koji se nalazi u sklopu RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, a poslije toga, bio je pomoćnik upravnika na pogonu ”Separacija”.

Merdić poziva članstvo na sastanak

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close