Stranka za narod BiH pristupila A-SDA: Bit ćemo ključni faktor formiranja vlasti u BiH

Predsjednik Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) Nermin Ogrešević i predsjednik Stranke za narod BiH Ramo Isak potpisali su danas Sporazum o ujedinjenju ovih dviju političkih opcija. Od sada će u političkoj sferi nastupati zajedno kao A-SDA.

(Klix.ba – Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Predsjednik Stranke za narod kazao je kako su on i njegovi saradnici tragali za partnerom koji ima slične političke ciljeve i mišljenja, te da su shvatili da im je A-SDA pravi partner.

“Situacija u BiH je komplikovana i građani više ne znaju za koga da glasaju. Zaključili smo da udruživanjem sa časnim i poštenim ljudima iz A-SDA možemo napraviti promjenu. Na sljedećim izborima bit ćemo politička opcija koja će biti ključni faktor za formiranje vlasti na cijeloj teritoriji BiH”, rekao je Isak.

Istakao je kako obje stranke imaju kvalitetne i obrazovane ljude, među kojima je i veliki broj uspješnih poduzetnika, te smatra da će biti uspješni u politici kao i u privatnom biznisu.

Predsjednik A-SDA rekao je kako ih je na ovaj sporazum potaknuo način rada i poimanja politike članova Stranke za rad.

“Trend iseljavanja je i dalje prisutan, socijalna ugroženost, kao i politička kriza. Potreban je novi pristup i rad na zadacima koje smo svi preuzeli. Naša ambicija je da stvorimo kreativan politički ambijent na principima slobode i demokratije. Svi imamo iskustva i spoznaju o tome šta treba mijenjati od najnižeg do najvišeg nivoa”, kazao je Ogrešević.

Ovim udruživanjem SDA, SBB, HDZ i A-SDA sada bi imale većinu u oba doma Parlamenta FBiH. Ogrešević je rekao kako je u kontaktu sa čelnicima SDA o rješavanju njihovog učešća u vlasti, a da će SBiH danas donijeti odluku u učešću. Istakao je kako su svi za saradnju, ali i to kako neće biti tu “samo da bi se podrazumijevali”, nagovijestivši kako očekuju i određene pozicije za svoju stranku.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close