Stonoteniska reprezentacija BiH nije imala 30.000 KM i ostala bez nastupa na EP u Lisabonu

Seniorska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije otputovala na Evropsko prvenstvo u Lisabon (Portugal) zbog nedostatka novca, potvrdio je za Anadoliju Anes Alić, direktor svih stonoteniskih reprezentativnih selekcija BiH.

BiH je tako ostala bez predstavnika u ženskoj i muškoj konkurenciji na najvećoj stonoteniskoj smotri Starog kontinenta koja je u toku.

„Problem neodlaska reprezentacije BiH na EP je finansijske prirode. Nismo još dobili novac od Ministarstva civilnih poslova BiH, te nismo se dodatno smjeli zadužiti, jer ne znamo da li bismo mogli vratiti novac. Za put na EP u Lisabon nismo imali 30.000 KM i zbog toga nemamo takmičare u Portugalu”, istakao je Alić, dodavši:

„Imali smo nesreću da je u ovoj godini bilo i Svjetsko prvenstvo u Japanu na kojem su nastupili naši takmičari. Od dva važna takmičenja odlučili smo da nastupimo u Japanu, jer smo u drugoj svjetskoj grupi, dok smo novim rangiranjem u Evropi u grupi iz koje se ne može ispasti. U stonom tenisu BiH izuzetno je teška situacija. Finansiramo se većinom od državnih institucija, ali i zahvaljujući Bh. Telecomu, jedinom ozbiljnom sponzoru. Mali smo sport, privreda u državi je u kolapsu, tako da i nemamo previše mogućnosti.”

AA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close