Stojnić pobijedio Amerikanca Might Moa

Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić nastavio je sa serijom pobjeda te je sinoć u Cirihu na “European MMA Championshipsu” bio bolji od Amerikanca Might Moa

(NAP)

“Prva runda je bila izjednačena bacio sam Moa na pod, ali mi je problem predstavljao klizav pod. U prvoj rundi me je udario glavom u nos koji mi je tom prilikom napukao, ali nije dobio kazneni bod jer je to slučajno uradio. Onda me je udario i u predjelu genitalija, ali ni to nije bilo dovoljno da ga sudije kazne, jer su očigledno bile na njegovoj strani. U prvoj rundi smo bodovno bili isti, a u drugoj rundi sam bio u blagoj prednosti, ali me je opet udario glavom. Naravno sudije ga zbog toga nisu kaznile”, kaže Stojnić.

Denis ističe da je treća runda u potpunosti njemu pripala.

“U cijelom meču Moa je imao samo svoja tri poznata krošea, njegovo najjače oružje, ali to na meni nije ostavilo traga što ga je izuzetno iznenadilo. Naravno da mu nisam ostao dužan. Ja sam njemu u trećoj rundi zadao seriju jakih udaraca većinom krošea, ali ga nisam uzdrmao iako sam mu jednim udarcem desnom šakom slomio i nos. U trećoj rundi je bio take down. Na kraju sam više nego zasluženo slavio odlukom sudija rezultatom 29 : 28. Mislim da sam mnogo ubjedljivije trebao ostvariti pobjedu”, kaže Stojnić.

On je istakao da njegov protivnik ima 135 kilograma i to nije po propisima UFC-a, gdje je 120 kilograma maksimum u teškoj kategoriji.

“Na kraju moram reći da sam razočaran i organizatorima koji su u svemu išli na ruku Amerikancu. Kavez je bio duplo manji od našeg u Sarajevu i jako klizav što će se vidjeti na snimku meča koji će biti emitiran na Pink BH i Face TV u srijedu. Također, meč je počeo u 1.20 sati iza ponoći”, kaže Stojnić koji se zahvalio na podršci svom ocu Zdravki i bratu Dadi i porodici.

Na kraju je dodao da najviše voli svoju Bosnu i da jedva čeka da sleti danas na Sarajevski aerodrom u 18.45, gdje mu prijatelji i fanovi spremaju veliki doček.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close