-TopSLIDEKošarkaSport

Stiglo još jedno priznanje za Jonquel Jones

Nevjerovatna “dama sa Bahama”: Stiglo još jedno priznanje za Jonquel Jones
Bh. reprezentativka oduševila košarkašku javnost

Bosna i Hercegovina ponovo ima košarkašicu u idealnoj petorci ovogodišnjeg Eurobasketa.

Sjajna Jonquel Jones pronašla je svoje mjesto u idealnih pet četvrtfinala nakon sjajne partije protiv Francuske od 29 poena i 24 skoka.

Pored Jones u petorci su dvije Belgijanke Emma Meesseman i Kim Miestdagh, zatim reprezentativka Srbije Nevena Jovanović i Ruskinja Maria Vadeeva.

Jonquel Jones piše košarkašku historiju: Ruši mnoge rekorde, ali jedan podatak je nestvaran

Reprezentativka Bosne i Hercegovine, Jonquel Jones briljira na Eurobasketu i ruši rekorde.

Nakon nevjerovatnog double-double učinka od 29 poena i 23 skoka protiv Francuske, Jones je dodatno popravila svoje statističke parametre na Eurobasketu.

Jones je u čak četiri statistička parametra trenutni lider Eurobasketa, što ranije nije uspjelo nijednoj košarkašici u historiji Eurobasketa.

Krenimo reodm.

Jonquel Jones je najefikasnija košarkašica turnira trenutno sa 112 postinugith koševa. “Dama sa Bahama” je i sve mečeve okončala sa dobule-double učinkom, dakle pet susreta naše selekcije i pet puta je imala double-double učinak i tu je daleko ispred svih na ovm Eurobasketu. Ako i preostale mečeve naše selekcije okonča sa double-double učinkom, postat će prva u hsitoriji košarke koja je na jednom kontinentlanom prvenstvu sve utakmice završila sa double-dobule učinkom.

Jonquel Jones je i prva po broju blokada. Naša reprezentativka je skupila osam blokada u dosadšanjem toku Eurobasketa.

I na kraju statistika koja je nevjerovatna. Jonquel Jones je u pet mečeva skupila 82 skoka, a primjerice radi, drugopalsirana Mariya Papova reprezentativka Bjelorusije ima ukupno 44 skoka, dakle Jones ima skoro duplo više skokova od druge na listi. Ako do kraja prvenstva skupi još 18 skokova, Jones će postati prva košaršakica u historiji koja je na jednom prvenstvu imala trocifren broj skokova.

Ova nevjerovatna košarkašica će imati priliku da dodatno pojača svoje statističke parametre u mečevima gdje će naša selekcija razigravati od 5. do 8. mjesta, a samo bi se čudo trebalo desiti da kažemo nepravda, da Jonquel Jones na kraju ne ponese titulu MVP-a ovogodišnjeg Eurobasketa za košarkašice.

SportSport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close