LifestyleTehnologija

Stigao je potpuno novi Viber, pogledajte šta sve donosi

Viber 10 predstavlja dvije potpuno nove funkcionalnosti koje naglašavaju i potpunu privatnost aplikacije

Viber, jedna od vodećih svjetskih messaging platformi, sprema se predstaviti Viber 10, s potpuno novim sučeljem koje nudi unaprijeđeno korisničko iskustvo, dok Viberove performanse korisnicima omogućavaju dvostruko brže chatove, prenosi tportal.hr.


Novi dizajn omogućava:

Jednostavnu navigaciju: Lako i bezbolno snalaženje po aplikaciji rezultat je sjajnog i optimiziranog novog sučelja – pronađite tačno što želite, upravo tamo gdje i očekujete da se nalazi

Jednostavan pristup sadržaju: Korisnici svim svojim privatnim i grupnim chatovima, Communityjima, chatbotovima i sadržaju koji redovito prate pristupaju s jedne glavne chat liste.

Napredni ekran Poziva: U najnovijoj verziji korisnici s jednog ekrana mogu pregledavati sve nedavne pozive, pristupiti kontaktima iz imenika i upravljati svojom Viber Out pretplatom.

Viber 10 predstavlja dvije potpuno nove funkcionalnosti koje naglašavaju i potpunu privatnost aplikacije.

Chat bez razmjene broja (Hidden-number chat) u Viber Communityjima korisnicima omogućava kontaktiranje i razgovor s drugim sudionicima bez razmjene broja mobitela. Ovako brz i lak način komunikacije potiče spontanu i bezbrižnu interakciju s novim ljudima koje korisnik upozna putem omiljenog Communityja, uz sigurnost da je njihova privatnost potpuno zaštićena. Chat se pokreće klikom na korisnički profil uz poruku koju je ostavio u Communityju ili putem liste sudionika na info-ekranu Communityja. Korisnici jedni drugima mogu i otkriti svoj broj ako i kada to požele, kako bi dalje nastavili neometanu komunikaciju.

Viber grupni pozivi omogućit će grupni glasovni razgovor između čak pet osoba i to pokretanjem poziva sa svim sudionicima odjednom ili naknadnim dodavanjem drugih osoba u postojeći razgovor. Ova će funkcionalnost u početku vrijediti samo za glasovne pozive, a kasnije će biti primjenjiva i za video pozive.

– Predstavljanje Vibera 10 rezultat je intenzivnog testiranja i istraživanja koje je usavršilo i pojednostavilo komunikaciju Viberom na globalnoj razini, rekao je Djamel Agaoua, izvršni direktor Vibera.

– Naša glavna misija je da Viber učinimo bržim, jednostavnijim i sigurnijim. Novi Viber 10 omogućava lako i intuitivno međusobno povezivanje korisnika, pri čemu ne moraju brinuti o privatnosti i sigurnosti svojih podataka. Nadamo se da ćete uživati u novostima koje vam donosimo – ovo je potpuno novi Viber!’

Viber 10 bit će dostupan za preuzimanje kroz sljedećih nekoliko dana, a moći ćete ga preuzeti iz App Storea za Apple korisnike i Google Play Storea za Android.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close