Stid me biti Bosanac i Hercegovac, jer mi volimo živjeti k'o stoka!

Buru kometara, vrlo oprečnih, na stranicama DEPO Portala izazvao je poziv na građansku akciju, koju je prethodnih dana inicirao glumac Feđa Štukan. I dok su se tek rijetki, tu i tamo, odazvali pozivu i pokušali aktivno djelovati, mnogi su svoju energiju usmjerili na anonimno lamentiranje na temu – ustati protiv države ili ne?!

U moru različitih komentara i suprotstavljenih stavova, izdvojili smo komentar revoltiranog čitaoca pod šifrom ‘bukovski’, koji je svoj gnjev izlio u sljedećih nekoliko rečenica:

Lakše je šutjeti i trpiti teror… Čitam ove komentare sa gnušanjem iznutra, niko od vas se sa guzice nije pomakao da poboljša državu… Pljujete po liku koji pokušava da vam objasni da treba vlast da shvati da će ili država FUNKCIONISATI ZA GRAĐANE ili neće nikako!

I onda se nađe 10 komentara, ovako k'o miševi sakriveni po forumima, gdje blate bilo kakav pokušaj da se vlast vrati u ruke građana… Stid me biti Bosanac i Hercegovac jer mi volimo živjeti k'o stoka, i VJERUJTE zaslužujemo ŽIVJETI K'O STOKA!

Da mu je plata 1.000.000, u pravu je, a to što vi od 300 KM plate pljujete protiv njega, govori koliko vas boli BRIGA što cijene samo divljaju.

Slažem se sa vama, JE*O zdravstvo, obrazovanje, penzije, ekonomiju… NEK’ JE NAMA FUDBALA, a kad se za krišku hljeba budete molili, zapamtite, mogli ste imati pogače da ste ustali za svoja prava…. Ali lakše je ovako suflirat’ po forumima, pljuvat’ ljude koji NEŠTO pokušavaju.

Bruka i STID da vas bude, jer očigledno živite k'o begovi… Standard nam je najniži u reonu, ALBANIJA ISPRED nas i vi ste zadovoljni, ne podržavate blokiranje… BRAVO! Ili RADITE VEĆ U STRANCI ili jednostavno imate hljeba u kući pa je lako prodavat muda za bubrege…

NE VJERUJE SIT GLADNOM, a vi niste dovoljno gladni… Jednog dana možda vam se oči otvore, a mozda živite u onih 10 posto građana koji imaju sve i samo vole filozofirat’. BOLI ME BRIGA, nek’ je vama fino, a ostali neka gladuju.

Stid vas treba biti; ako niste dio rješenja, ne morate nužno biti dio problema,.. Ali, ipak, lakse je pljuvat, vrijeđat…

Za kraj, ko je od vas išta uradio za ovu državu da učini život bolji za našu djecu, unuke, sem što pričate po forumima, sjedite na guzicama, pijete kafe, i ignorišete realnost BiH?!

A to je da većina ljudi jedva preživljava, ali vas boli briga za to!!!

Bukovski

(DEPO PORTAL/aa)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close