Startup finansiranje: Saradnja ICBL-a i BIT Centra sa GUST platformom

Nakon razgovora sa osnivačem GUST-a Dejvidom Room, načelno je dogovoreno da će Inovacioni centar Banja Luka i BIT Centar povezivati GUST platformu sa poslovnim sektorom u Bosni i Hercegovini.

Preduzetnici će tako preko ove platforme imati mogućnost ne samo da predstavljaju nove poslovne ideje nego i da pronalaze investitore i druge partnere za saradnju. Takođe, svi zainteresovani investitori i preduzetnici iz BiH će dobiti mogućnost pristupa bazi podataka, oglašenim poslovnim idejama, događajima, vijestima itd.

GUST platforma funkcioniše kao preduzetnički ekosistem koji povezuje startupe, inkubatore, univerzitete, poslovne anđele, predstavnike tzv. venture kapitala, odnosno investitore koji ulažu u mlada, tehnološki usmjerena preduzeća itd.

Platforma ima dvije primarne grupe korisnika: startupe koji traže investitore i investitore koji dobijaju mogućnost da prate startupe, odrede pravce svojih investicija kao i ulaganja drugih u kompanije u koje oni investiraju ili planiraju investirati.

Pregovori o detaljima saradnje Inovacionog centra Banja Luka i BIT centra iz Tuzle sa GUST kancelarijom u Parizu su u toku, navode iz ICBL-a.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close