Kultura življenjaLifestyle

Stanje na putevima

Preko prijevoja Romanija (Sarajevo – Rogatica) i Mlinište (Glamoč – Mrkonjić Grad) na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere

Zbog intezivnih snježnih padavina na području Karaule, na putu Olovo -Kladanj, policija isključuje sva teretna vozila koja nemaju postavljene lance.  

Preko prijevoja Romanija (Sarajevo – Rogatica) i Mlinište (Glamoč – Mrkonjić Grad) na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. 

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Posebno izdvajaju se dionice: Sarajevo – Olovo – Kladanj, Sarajevo – Foča, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik – Bugojno, Jajce – Donji Vakuf – Travnik, Bugojno – Kupres, te i na šire područje Mrkonjić Grada i Skender Vakufa. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar.  

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila. 

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje pojačana je frekvencija vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.   

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi – Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

(FENA/mr)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close