Stanići podnijeli zahtjev za stečaj Feroelektra

Tvornica vapna Kreševo, koja posluje u okviru Stanić grupe iz Kreševa, podnijela je zahtjev za pokretanje stečaja u sarajevskoj firmi Feroelektro, potvrdio je Oslobođenju direktor Agencije za privatizaciju u FBiH Šuhret Fazlić.

Stanić grupa je ujedno i vlasnik Feroelektra, koji je privatizirala, ali je prošle godine Općinski sud u Sarajevu donio presudu kojom je poništen kupoprodajani ugovor zbog neizvršavanja obaveza i ugovora o privatizaciji, ali je prije nekoliko dana i ta odluka poništena zbog proceduralne greške sutkinje Lejle Fazlagić koja je vodila taj postupak.
Zahtjev za stečaj je podnesen, kako je kazao predsjednik sindikata ove firme Senad Smajić, zbog duga Feroelektra prema Tvornici vapna od 260.000 KM.
On dodaje kako je upravo ova tvornica napravljena novcem Feroelektra jer je sarajevska firma bila garant, odnosno njena imovina je bila pod hipotekom, za kredit koji je Stanić grupa dobila od Razvojne banke FBiH u iznosu od 4,8 miliona KM.
Smajić je istakao da su među glavnim povjeriocima Feroelektra firme iz grupacije Stanić, poput Stanić Investa, Barita, firme Setro te već spomenute Tvornice vapna.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close