BiHPrivreda

Stanić Beverages ulazi u proizvodnju piva u Kreševu

Kompanija Stanić Beverages, koja je između ostalog poznata kao zastupnik i disributer brojnih marki piva u Bosni i Hercegovini, planira se i sama okušati u proizvodnji ovog proizvoda.

Stanić Beverages planira pokrenuti proizvodnju piva u Kreševu u ovoj godini u saradnji sa lokalnom zajednicom, koja bi trebalo da osigura potrebni resurs, odnosno vodu, saopšteno je na sajtu općine Kreševo povodom posjete članova Vlade SBK toj općini koja je upriličena 11. februara.

Stanić Grupacija poznata je u BiH kao distributer i zastupnik piva Heineken za našu zemlju, ali i zastupnik brendova kao što su Karlovačko, Amstel, Zaječarsko, MB, Pils Plus.

Za distribuciju proizvoda iz asortimana pića i duhanskih proizvoda za područje Bosne i Hercegovine zadužena je njena firma kćerka Boreas sa sjedištem u Kreševu.

Stanić grupacija, kako se navodi na njihovoj web stranici, sastoji se od 8 različitih tvrtki koje djeluju na području proizvodnje, distribucije i prodaje alkoholnih i bezalkoholnih pića, tehničke robe i duhana, te u medijskom segmentu.

Matična tvrtka ima sjedište u Hrvatskoj u Splitu, odakle se upravlja svim poslovima u regiji.

indikator

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close