Šta je važnije obim ili dužina?

Za jednonoćnu avanturu žene su odabrale penise većeg obima od onih koje su odabrale za stalnu vezu

Novo istraživanje je pokazalo da, kada je reč o seksu za samo jednu noć, ženama nije važna dužina penisa već njegov obim.

 

Za potrebe studije, koja je provedena na Univerzitetu Kalifornija, 41 žena je pogledala i opipala niz 3D modela penisa. Modeli penisa su bili plave boje, a raspon veličine bio je od 10 cm dužine i obima 6 cm do 21,5 cm dužine i obima 17 cm.

 

Od njih je zatraženo da odaberu koji bi od 33 modela najradije odabrale kad je reč o seksu za jednu noć, a koji model bi odabrale kao idealan za stalnog partnera. Za jednonoćnu avanturu žene su odabrale penise većeg opsega od onih koje su odabrale za stalnu vezu.

 

Međutim, kad je riječ o dužini, nije bilo razlike između one koju su odabrale za jednonoćnu avanturu i za stalnu vezu: u oba slučaja žene su birale penise dužine u proseku oko 16,5 cm.

 

“Vagina ima mnogo nervnih završetaka vrlo osjetljivih na pritisak i stezanje i moguće je da ti senzori perceptuju varijacije u obim penisa, a ne toliko u dužini. Penis većeg opsega može klitoris dovesti bliže vagini tokom polnog odnosa, a smatra se da to ženi pomaže u postizanju orgazma. S druge strane, dugačak penis može da izazove bol u vratu maternice”, objasnila jeŠenon Leung.

 

Nekadašnja istraživanja koja su se bavila temom da li je ženama zaista važna veličina penisa donijela su različite rezultate: istraživanje iz 2012, u kojem je upčestvovalo više od 300 ispitanica, pokazalo je da veličina ženama uopše nije važna, ali da su žene koje su često doživljavale vaginalne orgazme prednost davale dužim penisima.

 

Drugo istraživanje, sprovedeno prošle godine, pokazalo je da je ženama veličina penisa usko povezana s veličinom tijela, odnosno ženama je važno da je penis velik jedino ako je i muškarac krupne građe.

 

Međutim, razlika između prošlih i ove najnovije studije je u tome što su se prije koristile samo fotografije i opisne riječi poput “malen”, “kratak”, “velik” ili “dug“, dok su u najnovijem istraživanju žene dobile 3D modele penisa koje su mogle da gledaju i opipaju 30 sekundi.

 

 

(b92.net)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close