Srpska plaća da BiH ide na Eurosong; Zoster se nudi dragovoljno!

Povodom otkazivanja nastupa BiH na Eurosongu 2013. godine priopćenjem se oglasila uprava RTRS-a.

Povodom službenog priopćenja za javnost Poslovodnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH, u kome se navodi službena odluka da BiH neće sudjelovati na Eurosong natjecanju 2013.godine, Radio Televizija RS smatra ovu odluku neprimjerenom i, za građane Bosne i Hercegovine koji plaćaju RTV pristojbu za rad Javnih RTV servisa, potpunim promašajem, stoji u priopćenju.

Navodi se kako Radio Televizija Republike Srpske u potpunosti stoji iza projekta grupe Alexandria iz Banja Luke, čija se pjesma, s radnim naslovom ‘Horizonti’, priprema upravo za Eurosong i u završnoj je fazi obrade.

“Na ovoj pjesmi već duže vrijeme rade zajedno s članovima grupe Aleksandrija i glazbeni urednici RTRS-a, Maja Tatić i Jadranka Stojaković. Ovim putem obavještavamo javnost da smo spremni i po kvalitetu, i financijski, i organizacijski, preuzeti svu odgovornost na predstavljanju BiH u Malmöu, 2013.godine”, navodi se u priopćenju.

RTRS navodi kako bi na taj način ispunili obveze prema BiH javnosti i imali bismo otvorenu mogućnost promovirati kvalitetnu glazbenu scenu Banje Luke, Bosne i Hercegovine i ex Jugoslavije.

“Mi tražimo podršku javnosti, a od kolega u BHRT način na koji bi se ovaj naš prijedlog mogao uspješno realizirati”, navodi se u priopćenju RTRS-a.

Osim RTRS, mostarska grupa Zoster se javila dragovoljno, da bez ikakvih potraživanja da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na krajnjem jugu Švedske.

Mi imamo pjesmu, imamo za zrakoplovne karte do Švedske, a spavat ćemo kod prijatelja. Od BHTV-a očekujemo samo zastavu“, kažu na svojoj Facebook stranici.

bitno.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close