-TopSLIDEJavne ličnostiM plusVisoko

Sretan rođendan Jasmini Zubić

Jasmina Zubić

Rođena 25. 9. 1958. godine, udata i majka dvoje djece.
Studij za sticanje visoke spreme na Ekonomskom fakultetu, Odsjek  poslovne ekonomije-smjer marketing završila 1981. godine i odmah zasnovala radni odnos u Srednjoškolskom centru u Visokom, gdje je dvije godine obavljala poslove i radne zadatke predavača ekonomske grupe predmeta.

Nakon uspješno položenog pripravničkog ispita položila je pedagošku grupu predmeta i stekla zvanje profesora ekonomske grupe predmeta. Godine 1983. Zasnovala je radni odnos u TI Vitex Visoko gdje je radila 17 godina; na poslovima rukovodioca plana i analize, a kasnije poslovima direktora nabave. Godine 1999. je položila ispite iz računovodstva i stekla zvanje samostalnog računovođe.

Od aprila 2000. Do 2010. godine uspješno je obavljala poslove direktorice Slobodne zone Visoko. Dugogodišnja je članica Savjeta za ekonomski razvoj SDP BIH. Funkciju vijećnika u Općinskom vijeću u Visokom obavljala je od 2004. Do 2010. godine. U cilju poboljšanja uslova života građana, putem Općinskog vijeća, pokrenula je mnogobrojne inicijative u segmentu socijalne i zdravstvene zaštite kao i lokalne saouprave od kojih su mnoge podržane od strane Saveza općina i gradova i upućene nadležnim institucijama na postupanje.

Od 2010. godine do danas obavlja funkciju zastupnice u Zastupničkom domu parlamenta Federacije BIH. U toku svog parlamentarnog rada, od strane Centra civilnih inicijativa više puta proglašena za najaktivnijeg zastupnika, a njena aktivnost i zalaganje prepoznati kao istinska borba za ljudska prava o čemu svjedoče brojna priznanja:

Priznanje Saveza općina i gradova Federacije BiH za doprinos u razvoju i unapređenju lokalne samouprave u BiH, priznanje Ratnih vojnih invalida paraplegičara za iskazanu podršku, doprinos i odgovornost u poboljšanju i realizaciji statusnih pitanja boraca, priznanje za doprinos u radu Udruženja Nit života i drugih brojnih nevladinih organizacija.

Biografija Jasmine Zubić uvrštena je u izdanje Bigrafskog leksikona “ Ko je ko u Bosni i Hercegovini”

2018.- 2022. Riječ je o ličnoj karti BH inteligencije-najkreativnijih osoba u Bosni i Hercegovini koji su svojim radom i aktivnostima oblikovali bosansko- hercegovačku istorijsku i društvenu zbilju.

Foto: Klix
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close