SRAMOTNO: Vijeća ministara BiH – Ove godine bez dana žalosti 11. jula?

U Ured predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH do danas u podne nije stigla zvanična inicijativa da se na sutrašnjoj sjednici, 8. jula, donese odluka da se 11. juli – Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i dan kada se obavlja ukop srebreničkih žrtava proglasi kao dan žalosti u Bosni i Hercegovini, potvrdila je za Anadoliju Amela Mulavdić, savjetnica za informiranje u Uredu predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Ona je istakla kako da bi se inicijativa pojavila na sutrašnjoj sjdnici Vijeća ministara BiH treba da bude upućena u pismenom obliku.

“Inicijativu je moguće uputiti posredstvom Generalnog tajništva Vijeća ministara BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice kao resornog, ali do sada u Ured predsjedatelja nije ništa stiglo”, istakla je Mulavdić

Ni u Generalno tajništvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine do petka, kako je ranije potvrdio za Anadoliju Zvonimir Kutleša, generalni tajnik Vijeća ministara BiH, nije pristigla inicijativa da se 11. juli – Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i dan kada se obavlja ukop srebreničkih žrtava proglasi kao dan žalosti u Bosni i Hercegovini

Do sada je Vijeće ministara BiH u više navrata donosilo takve odluke to u vijeme kada su predsjedavajući Vijeća ministara BiH bili Nikola Špirić i Adnan Terzić.

Vlada Federacije BiH na sjednici 2. jula donijela je odluku  da se 11. juli – Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i dan kada se obavlja ukop srebreničkih žrtava proglasi kao dan žalosti u bosanskohercegovačkom entitetu Federacija BiH.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close