SRAMOTA: Da li je Ivica Osim ovo zaslužio?

Stanari zgrade na Ciglanama u Sarajevu nisu dali suglasnost da Ivica Osim, o svom trošku sagradi lift.

Osimove komšije skorojevići, ranije možda nikad nisu vidjele lift pa ga se plaše?

Ivica Osim je zbog zdravestvenog stanja i godina, namjeravao da sagradi lift u zgradi u ulici Merhemića trg, gdje stanuje.

Ono što je važno istaći je da je Osim želio sam da finansira lift kojeg bi pretvorio ne samo u vlastito, već u opće dobro.

Kako Slobodna Bosna piše, postoje na svijetu barem tri-četiri ozbiljne, velike države, Japan, Austrija i druge koje bi bi bile prezadovoljne, počašćene da velikog nogometnog maga Ivicu Osima izmjeste na svoj teritorij i i poštede palanačkog poniženja i ucjena, „suglasnosti“ mrzovoljnih susjeda…

Naime, Osimove komšije nisu suglasne, dapače uznemirene su tom subverzivnom samoinicijativnom investicijom, narušava im obiteljski mir, remeti elementarna prava na popodnevni odmor, obiteljski rahatluk.

„Pola je grada bespravno izgrađeno, niču arhitektonski vampiri po tramvajskim prugama, nadziđuje ko gdje hoće i kako mu se ćefne, građevinske i urbanističke saglasnosti se dobijaju ‘po nabavnoj cijeni’, dakle džaba. Pravna se drtžava trenira na Švabi Osimu. Nemamo mi problem sa odvratnom vlašću, upropaštenim društvom, naša je tragedija u potpuno deklasiranom, surovom pojedincu, građaninu, pohlepnom, nezajažljivom“, piše glavni i odgovorni urednik Slobodne Bosne, Senad Avdić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close