SP u Brazilu: Konačan obračun u grupi E, Iranci u grupi F vjeruju u čudo

Večeras se igra posljednje kolo grupne faze na Svjetskom nogometnom prvenstvu u grupama E i F. Posebno zanimljivo će biti u grupi E, u kojoj sve ekipe imaju šanse za plasman u drugi krug. U grupi F Argentina ide dalje, Nigerija je veoma blizu, Iran ima matematičke šanse, dok su Zmajevi već eliminisani sa SP-a.

Grupa E

Sudbine reprezentacija u grupi E još uvijek nisu poznate, tako da nijedan tim nije siguran putnik u osminu finala SP-a. Francuska je veoma blizu toga, jer ima tri boda više od Ekvadora i Švicarske i daleko bolju gol razliku. Ekvador i Švicarska prije 3. kola imaju po tri boda. a Ekvadorci su na trećoj poziciji zbog bolje gol razlike. Honduras nema niti jedan bod, ali još uvijek ima matematičke šanse uoči susreta s Francuskom. Jedno je sigurno, večerašnji rasplet u grupi E će biti veoma interesantan.

Honduras – Švicarska 22:00
Ekvador – Francuska 22:00

Tabela:

1. Francuska 6
2. Ekvador 3
3. Švicarska 3
4. Honduras 0

Grupa F

Argentina je već u osmini finala SP-a, a večeras će igrati protiv Nigerije za potvrdu prvog mjesta, za šta je dovoljan i remi. Nigerijci su također blizu prolaska u drugi krug i to će osigurati ako osvoje barem bod u susretu s Argentinom.

U susretu BiH i Irana je sve jasno. Zmajevi su porazom od Nigerije izgubili šanse za plasman u drugi krug i večeras će igrati za častan oproštaj, dok Iran još uvijek ima matematičke šanse. Irancima je potrebna pobjeda protiv BiH, kao i trijumf Argentine protiv Nigerije s dva gola razlike. Da li će Iranci napraviti čudo, ostaje da se vidi.

Nigerija – Argentina 18:00
BiH – Iran 18:00

Tabela:

1. Argentina 6
2. Nigerija 4
3. Iran 1
4. BiH 0

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close