Izvještaj MUP-a ZDK za 24.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 24.06.2014.

JAVNI RED I MIR

 

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

 

Zenica

Dana 24.06.2014. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, u UO „Denaro“, od strane B.V. iz Zenice izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem izlog stakla i prevrtanjem frižidera sa sokovima. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 24.06.2014. godine, u ulici Travnička cesta, od strane T.S. iz Zenice izvršen je fizički napad na N.E. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

 

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close